Το ενδοστοματικό μασάζ είναι μια τεχνική που εκτελείται στο εσωτερικό του στόματος και όχι στην επιφάνεια του δέρματος. Κάνοντας εσωτερικά μασάζ, μπορείς να τονώσεις τη λεμφική περιοχή, εμπλέκοντας παράλληλα μύες, τους οποίους δεν μπορείς να φτάσεις εξωτερικά.

Η Facialist Abigail James αποκάλυψε στο getthegloss.com τι είναι και πώς γίνεται το στοματικό μασάζ προσώπου

Τι είναι το στοματικό μασάζ;

Δεν πρόκειται για μια καινούρια τεχνική μασάζ, αλλά για μια μέθοδο που επανήλθε στο φως χάρη στη δημοφιλία που απέκτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Βασικό όργανο εκτέλεσης αυτής της τεχνικής είναι ο αντίχειρας.

Λειτουργεί το στοματικό μασάζ προσώπου;

Είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό για όσους θέλουν να απαλύνουν τις γραμμές έκφρασης στο κάτω μέρος του προσώπου, να επαναφέρουν το περίγραμμα της ρινοχειλικής περιοχής, να ανακουφίσουν την κροταφογναθική διαταραχή και να μειώσουν την ενόχληση που προκαλείται στους κόλπους της στοματικής κοιλότητας.

Μπορεί να είναι πραγματικά αποτελεσματικό, ειδικά για την ενίσχυση του περιγράμματος του προσώπου, την απαλότητα των γραμμών του χαμόγελου, την απελευθέρωση της μυϊκής έντασης από το τρίξιμο των δοντιών και είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση του πόνου γύρω από τη γνάθο.

Μπορώ να το κάνω στο σπίτι;

Πρόκειται για μια απλή διαδικασία, που μπορείς εύκολα να εφαρμόσεις στο σπίτι. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσέξεις ώστε να μην κάνεις απότομες κινήσεις. Χρησιμοποίησε ένα απλό, βρώσιμο έλαιο χωρίς αρωματικές ουσίες. Δύο με τρεις σταγόνες είναι αρκετές.

@abigailjameslondon

PSA: lower face sculpting. The best tension releasing massage ❤️#buccalmassage #intraoralmassage #abigailjames #skinexpert #facemassage #facegym

♬ Surrender – Natalie Taylor

Πώς να κάνεις ενδοστοματικό μασάζ προσώπου στον εαυτό σου

Άπλωσε λάδι στο κάτω μέρος του προσώπου, στο στόμα, στο πηγούνι και στα μάγουλα και μετά επανάλαβε κάθε μία από τις παρακάτω κινήσεις τρεις φορές. Βάζοντας τον αντίχειρα στο στόμα, φρόντισε να σφίξεις τα χείλη γύρω από τον αντίχειρά σας σε σχήμα «Ο».

1. Τοποθέτησε τον αντίχειρά σου μέσα στο στόμα. Άσε το πρώτο και το δεύτερο δάχτυλο να ακουμπήσει στο δέρμα δίπλα στο στόμα σου. Σφίξε τα χείλη γύρω από τον αντίχειρα, σχηματίζοντας ένα «C» γύρω από το μισό του στόματός σου. Σπρώξε με τον αντίχειρα και πίεσε με τα δάχτυλά σου. Γλίστρησε ελαφρώς το δάχτυλό σου, κάνοντας κινήσεις μπρος-πίσω.

2. Κρατώντας τα δάχτυλα και τον αντίχειρα στην ίδια θέση, κράτα τον αντίχειρά σου ακίνητο καθώς γλιστράς τα δάχτυλά προς τον αντίχειρά με σύντομες κινήσεις. Μην ξεχνάς να κρατάς τα χείλη σου σφιχτά γύρω από τον αντίχειρα.

3. Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθήσεις είναι: Άσε το δάχτυλό σου να γλιστρήσει από την πλευρά της μύτης, πάνω από τη ρινοχειλική περιοχή. Στη συνέχεια, άφησέ το να γλιστρήσει από την εξωτερική γωνία του ματιού προς το στόμα. Μετά ακολούθησε με τον ίδιο τρόπο τη διαδρομή από το αυτί στο στόμα. Μετά από το μάγουλο στο στόμα, από το σαγόνι μέχρι το στόμα και από το πηγούνι μέχρι το κάτω χείλος.

4. Τοποθέτησε τον αντίχειρα πιο βαθιά στο στόμα και επανάλαβε την τελευταία κίνηση, αλλά αυτή τη φορά με τον αντίχειρα και τα δάχτυλα να εργάζονται ταυτόχρονα.

5. Χρησιμοποίησε τρία δάχτυλα στο εξωτερικό του προσώπου για να αντιγράψεις την κίνηση του αντίχειρα μέσα στο στόμα, καθώς τα γλιστράς από το αυτί στο στόμα.

6. Με τον αντίχειρα ακόμα μέσα στο στόμα, χρησιμοποίησε το πρώτο δάχτυλο για να γλιστρήσεις σε μια καμπύλη (φαντάσου ότι πιπιλάς τον αντίχειρα και τρίβεις το δέρμα με το πρώτο δάχτυλο). Αυτή η κίνηση είναι περισσότερο μια κίνηση τριβής.

7. Εφάρμοσε αυτή την τεχνική γύρω από τη ρινοχειλική περιοχή, γλιστρώντας το λυγισμένο δάχτυλο κατά μήκος του δέρματος προς τον αντίχειρα.

8. Επανάλαβε αυτές τις κινήσεις στην άλλη πλευρά του προσώπου.

Πώς να κάνεις ενδοστοματικό μασάζ προσώπου γύρω από το στόμα

1. Τοποθέτησε και τους δύο αντίχειρες μέσα στο στόμα. Άφησε τα δύο πρώτα δάχτυλα να γλιστρήσουν προς τα μέσα, σαν να δημιουργείς ένα ημικύκλιο σε κάθε πλευρά, ιχνηλατώντας και τρίβοντας τη ρινοχειλική γραμμή και την περιοχή του άνω χείλους.

2. Τοποθέτησε τα πρώτα δάχτυλα μέσα στο στόμα και επανάλαβε την κίνηση, αυτή τη φορά με τους αντίχειρές σου να γλιστρούν σε ημικύκλιο γύρω από τις πλευρές του στόματος, από τη μύτη μέχρι το πηγούνι και πίσω.