To Dark υπήρξε πράγματι μία από τις καλύτερες-αν όχι η καλύτερη- παραγωγές του Netflix. Oι δημιουργοί του αποφάσισαν φέτος να κυκλοφορήσουν σε συνεργασία με την πλατφόρμα και το επόμενο τηλεοπτικό τους εγχείρημα με τίτλο 1899. Η νέα αυτή σειρά κυκλοφόρησε σχεδόν “αθόρυβα”, ωστόσο πολύ σύντομα έκανε το κοινό παγκοσμίως να μιλά γι’αυτή.

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το 1899 είναι η νο.1 σειρά του Netflix σε 56 χώρες

Όπως φαντάζεσαι, η σειρά διαδραματίζεται στο 1899. Σε ένα σύγχρονο ατμόπλοιο, έχουν επιβιβαστεί δεκάδες μετανάστες Ευρωπαίοι οι οποίοι σκοπεύουν να αφήσουν πίσω τους την Γηραιά Ήπειρο. Κανένας τους όμως δεν είναι αυτός που φαίνεται. Όλοι από κάτι τρέχουν να ξεφύγουν και όλοι έχουν κάτι να κρύψουν από τους υπόλοιπους. Αυτό που τους ενώνει όμως είναι η βαθιά επιθυμία τους να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και η ελπίδα τους σε ένα καλύτερο, ξέγνοιαστο μέλλον.

Όλα φαίνεται να πηγαίνουν βάσει σχεδίου, μέχρι που βρίσκεται στον δρόμο τους ένα άλλο, άγνωστο πλοίο. Πρόκειται για τον Προμηθέα, ένα πλοίο που είχε εξαφανιστεί εδώ και μήνες και κανείς δεν γνώριζε τι απέγιναν οι επιβάτες του. Το πλήρωμα και οι επιβάτες από το αρχικό πλοίο αποφασίζουν να μεταβούν στον Προμηθέα για να ανακαλύψουν την αλήθεια. Εκεί όμως τους περιμένει μία σειρά από εφιάλτες, σκοτεινά μυστικά και αποκαλύψεις που μάλλον δεν είναι έτοιμοι να διαχειριστούν.

Ο σουρεαλισμός συναντά το μυστήριο

Αυτή ακριβώς τη σύμπνοια των δύο ειδών είναι που επευφημούν όλοι οι θεατές ανά τον κόσμο. Το 1899 καταφέρνει να συνδυάσει με μοναδικό τρόπο τα στοιχεία του θρίλερ, του μυστηρίου και του εξωπραγματικού κερδίζοντας τις καλές κριτικές αλλά και την αγωνία του κοινού για τη δεύτερη σεζόν.

Αν λοιπόν δεν έχεις ξεκινήσει ακόμη να παρακολουθείς το 1899, φρόντισε να μείνεις μακριά από οποιοδήποτε spoiler, που μπορεί να χαλάσει την εμπειρία θέασης. Το πιο πιθανό ενδεχόμενο βέβαια είναι πως αν την ξεκινήσεις, θα θες να την δεις μέσα σε μία μόνο ημέρα.