Ανεξαρτήτως της αίτιας, η εμφάνιση των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια δεν είναι ποτέ ευχάριστη. Όμως, πώς μπορείς να την αντιμετωπίσεις;

Αρχικά, είναι σημαντικό να καταλάβεις την αιτία. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί, από κληρονομικούς παράγοντες μέχρι lifestyle. Πιο συγκεκριμένα, η έλλειψη ύπνου, η αμέλεια σωστής ενυδάτωσης του οργανισμού και η κατανάλωση φαγητών με πολύ αλάτι είναι από τα συχνότερα αίτια.

Παρόλο που τα πιθανά αίτια ποικίλλουν, οι τρόποι αντιμετώπισης των μαύρων κύκλων είναι λίγοι και καλοί.

Μάλιστα, το πιο άμεσο πράγμα που μπορείς να κάνεις είναι να επενδύσεις σε ένα εργαλείο μασάζ. Τα εργαλεία αυτά κυκλοφορούν σε διάφορες παραλλαγές, αλλά όλα στοχεύουν σε πιο ξεκούραστο βλέμμα. Δρουν επιταχύνοντας την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή, αυξάνοντας έτσι την ελαστικότητα του δέρματος και ενισχύοντας την παραγωγή κολλαγόνου. Έτσι, βελτιώνουν την όψη των μαύρων κύκλων, των λεπτών γραμμών, τους πρηξίματος και των «σακούλων».

Ο τρόπος χρήσης των εργαλείων αυτών μπορεί να διαφέρει ελαφρώς ανάλογα με το ποιο θα επιλέξεις. Γενικά, τα χρησιμοποιείς καθημερινά, αφού εφαρμόσεις το serum ή την κρέμα σου, κάνοντας ανοδικές κινήσεις κατευθυνόμενη προς τους κροτάφους σου.

Δες παρακάτω, τα αγαπημένα μας εργαλεία για μασάζ κάτω από τα μάτια:

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jett Beauty (@jettbeauty)

Αυτό είναι ένα cult προϊόν για σύσφιξη σε όλο το πρόσωπο, το οποίο συνοδεύεται από ορό περιποίησης. Λειτουργεί με μικροκύμματα και τα αποτελέσματα πριν και μετά της χρήση του είναι απλά θεαματικά.

Σε περίπτωση που δεν νιώθεις σιγουριά στη χρήση μιας συσκευής μασάζ, τότε τα massage globes από το Sephora είναι ιδανικά για εσένα. Απλά τα βάζεις στο ψυγείο από το προηγούμενο βράδυ ή μερικές ώρες πριν τη χρήση. Αφού έχουν κρυώσει, τα τοποθετείς κάτω από τα μάτια, κάνοντας ελαφρύ μασάζ. Είναι ιδανικά, δε, για να σε αναζωογονήσουν μετά το πρωινό ξύπνημα μέσα στην εβδομάδα!

Πιθανότατα έχεις ήδη ένα jade roller στο συρτάρι σου. Σε περίπτωση, όμως, που δεν τα γνωρίζεις, τα jade rollers χρησιμοποιούνται από την αρχαιότητα και προσφέρουν ελαφριά σύσφικτική δράση. Έχουν δύο άκρα, για χρήση σε όλες τις περιοχές του προσώπου και μπορείς να χρησιμοποιήσεις το δικό σου και δροσερό βάζοντας το στο ψυγείο.

Αν είσαι beauty ή skincare junkie, τότε χρειάζεσαι το συγκεκριμένο προϊόν στη συλλογή σου. Η εταιρεία Skin Gym εξειδικεύεται στη δημιουργία εργαλείων που δρουν σα «γυμναστήριο» για το δέρμα σου. Το Beauty Lifter Vibrating T Bar συσφίγγει, σμιλεύει ενώ παράλληλα μιμείται τα αποτελέσματα ενός χαλαρωτικού μασάζ.