Το κασμιρένιο σου πουλόβερ πάω στοίχημα πως είναι το πιο απαλό και πολυτελές κομμάτι όλης της γκαρνταρόμπας σου. Αλλά η φροντίδα του είναι βασική για να παραμείνει έτσι για πολλά χρόνια.

Άλλωστε πρόκειται για ένα statement piece που δεν είναι ποτέ εκτός μόδας. Είναι κλασσικό και διαχρονικό. Καλά, και comfy!

Ακριβώς λοιπόν επειδή είναι ένα τόσο σπάνιο και πολύτιμο κομμάτι και σε μία ντουλάπα δεν θα συναντήσεις ντουζίνες από κασμιρένια πουλόβερ, καλό είναι να το προσέχεις σαν τα μάτια σου.

Έχει σημασία λοιπόν, το πώς το πλένεις, πώς το στεγνώνεις αλλά και πώς το κρατάς στην ντουλάπα σου.

Πλύσιμο

Το κασμιρένιο σου πουλόβερ δεν μπαίνει στο πλυντήριο. Αντίθετα μπορείς να το πλένεις στο χέρι με ένα ειδικό απορρυπαντικό για ευαίσθητα-πλεκτά και κρύο νερό.

Για να παρατείνεις πραγματικά τη διάρκεια ζωής ενός κασμίρ ρούχου, μην το πλένεις συχνά αλλά προτίμησε να το φρεσκάρεις με ένα σπρέι.

Στέγνωμα

Ούτε στεγνωτήριο, ούτε καλοριφέρ, ούτε κοντά σε μέρος με ζέστη. Το πουλόβερ από κασμίρ πρέπει να στεγνώσει σε θερμοκρασία δωματίου σιγά σιγά, χωρίς περαιτέρω… βοήθεια.

  • Tip: Αφού φύγουν τα πολλά νερά το απλώνεις οριζόντια πάνω σε μια πετσέτα, γυρνώντας το μέσα έξω.

Φύλαξη και αποθήκευση

Αφού σιγουρευτείς ότι το ρούχο σου έχει στεγνώσει καλά, κάνε του ένα ελαφρύ “μασάζ” για να το επαναφέρεις στο σωστό σχήμα.

Να είσαι προσεκτική και στην αποθήκευσή του ενώ καλό είναι να αποφύγεις να το κρεμάσεις ακριβώς για να μην παραμορφωθεί. Προτίμησε να το αποθηκεύσεις διπλωμένο σε μία συρταριέρα.

  •  Tip: Εάν αποθηκεύσεις για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους, κράτησέ το σε μία συσκευασία που κλείνει αεροστεγώς για να αποφύγεις τη μούχλα και τους σκώρους.