Για μερικούς δεν υπάρχει τίποτα όμορφο στο χειμώνα. Ο ουρανός μετατρέπεται σε ένα σταθερό γκρι χρώμα, ο άνεμος είναι τόσο έντονος που βυθίζει τα δόντια του στο δέρμα σου και φυσικά το χιόνι είναι χαριτωμένο μόνο στην αρχή. Το μόνο που μπορείς να κάνεις το χειμώνα είναι υπομονή μέχρι να έρθει η άνοιξη. Αλλά έλα, δεν μπορεί. Όλο και κάτι θα υπάρχει που αγαπάς σε αυτήν την εποχή.

Ας μιλήσουμε λοιπόν για το αγαπημένο σου πράγμα για το χειμώνα, σύμφωνα με το ζώδιο σου.

Κριός: Ηρεμείς και γίνεσαι πιο εσωστρεφής

Είσαι συνεχώς εν κινήσει, είσαι πλήρως ενεργοποιημένη και παρακινημένη να κάνεις κάτι. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν χρειάζεσαι και ανάπαυση. Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μπορεί να ξεκουραστεί η ψυχή σου και να είσαι έτοιμη για την άνοιξη που έρχεται.

Ταύρος: Κάθεσαι στη φωτιά με ένα ζεστό ρόφημα

Δεν μπορείς να αντισταθείς στις αισθησιακές απολαύσεις του χειμώνα. Με τόσο κρύο έξω, πρέπει να περιποιηθείς τον εαυτό σου με αρκετή ζεστασιά για να το αντισταθμίσεις. Η φωτιά στο τζάκι και ένα ποτήρι καταπραϋντικό τσάι είναι το χειμερινό σου όνειρο.

Δίδυμοι: Ουσιαστικές συνομιλίες ενώ έξω βρέχει πολύ

Υπάρχει κάτι τόσο βαθύ και καθαρό στο χειμώνα. Σε κάνει να σκέφτεσαι διαφορετικά και να βλέπεις τα πράγματα με νέο τρόπο. Οι συνομιλίες που έχεις κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι αυτές που δεν θα ξεχάσεις ποτέ, ειδικά όταν βρέχει έξω.

Καρκίνος: Περνάς χρόνο στο σπίτι με αγαπημένους

Σου αρέσει να ”μονώνεις” τον εαυτό σου από τον σκληρό, κρύο κόσμο έξω και να δημιουργείς έναν χειμερινό παράδεισο μέσα. Φυσικά, το καλύτερο από όλα είναι να έχεις όλα τα αγαπημένα σου πρόσωπα σε ένα μέρος, ασφαλή. Ακόμα κι αν τα πράγματα είναι διαφορετικά φέτος – και πρέπει να περάσεις χρόνο με την οικογένειά σου μέσω του Zoom ή του FaceTime – αυτός ο επιπλέον μεταξύ σας χρόνος είναι τόσο ξεχωριστός για εσένα.

Λέων: Οι διακοπές και οι λόγοι για να γιορτάζεις

Είσαι εδώ για τη λάμψη και το glam του χειμώνα. Οι διακοπές και οι γιορτές που γίνονται κατά τη χειρότερη εποχή του χρόνου είναι αναμφισβήτητα οι πιο λαμπερές, αναδεύοντας κάτι εκπληκτικό στην καρδιά σου.

Παρθένος: Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι βοηθούν ο ένας τον άλλον κατά τη διάρκεια του χειμώνα

Τα πράγματα τείνουν να επιβραδύνονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα επειδή προσθέτει ένα εντελώς νέο επίπεδο δυσκολίας στα πράγματα. Το να κάνεις καθήκοντα και να είσαι παραγωγικός είναι πολύ πιο δύσκολο, αλλά σου αρέσει ο τρόπος που ο καθένας βοηθάει τον άλλο.

Ζυγός: Άνετα πουλόβερ και ζεστές κάλτσες

Η χειμερινή μόδα είναι σε ένα άλλο επίπεδο από οποιοδήποτε άλλη εποχή και κανείς δεν το ξέρει καλύτερα από εσένα. Όλα τα πλεκτά, γάντια, μπότες και, φυσικά, ζεστές κάλτσες απλά σε κάνουν να νιώθεις τόσο άνετα και όμορφα.

Σκορπιός: Οι αγκαλιές κάτω από τις θερμαινόμενες κουβέρτες

Δεν υπάρχει καλύτερο αίσθημα από το να είσαι ασφαλής και υγιής, κουλουριασμένη με κάποιον που αγαπάς και σκεπασμένη από μια ζεστή κουβέρτα. Αυτό το συναίσθημα ενισχύεται μόνο όταν είναι χειμώνας, γιατί σε κάνει να νιώθεις τόσο απίστευτα τυχερή.

Τοξότης: Οι συναρπαστικές χειμερινές περιπέτειες

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχεις την περισσότερη ενέργεια από κάθε εποχή. Είτε κάνεις πατινάζ στον πάγο, βάζεις στολίδια σε ένα δέντρο, πίνεις ζεστά toddies ή χαλαρώνεις με ένα καλό βιβλίο, νιώθεις όμορφα με όλα αυτά.

Αιγόκερως: Είναι η εποχή των χειροτεχνιών

Λατρεύεις τις χειροτεχνίες καθώς επίσης και τα επιτραπέζια. Περιμένεις πως και πως τον χειμώνα γιατί έχεις την ευκαιρία να πλέκεις, να φτιάχνεις παζλ και να μαγειρεύεις.

Υδροχόος: Έρχεσαι σε επαφή με τη σκοτεινή πλευρά σου

Υπάρχει ένα ιδιαίτερο σκοτάδι μέσα σου που έχει πολύ πιο νόημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Μπορείς να μιλήσεις για τα παράξενα ενδιαφέροντά σου, την ονειροπόληση σου και να αφήσεις το μυαλό σου να περιπλανηθεί σε διάφορα μέρη.

Ιχθείς: Πνευματικά συνδέεσαι με τον ψυχρότερο καιρό

Χρειάζεσαι κάποια πραγματική μοναξιά για να επαναφορτιστείς, και για εσένα, ο χειμώνας είναι η καλύτερη μορφή προβληματισμού. Καθώς ο κρύος χειμερινός ήλιος φωτίζει όλο το σκοτάδι σου, αισθάνεσαι ότι μπορείς τελικά να ανακαλύψεις ξανά την εσωτερική σου φωνή.

featured photo: @NickBulanovv