resolutions ως ζευγάρι

5 εφικτά resolutions που μπορείτε να βάλετε ως ζευγάρι αυτή τη χρονιά

Σίγουρα δεν έχουν καμία σχέση με τα couple goals που βλέπεις στο Instagram

Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Το να θες εσύ μανιωδώς να μοιάσετε σε όλα εκείνα τα ζευγάρια που βλέπεις στο Instagram, αποκλείεται απευθείας από τη λίστα. Λογικά δε μπορείς να φανταστείς καν τους καβγάδες που έχουν προηγηθεί πριν το κλικ της φωτογραφίας, εκεί που ο ένας προσπαθεί να πείσει τον άλλον να κάνουν τη συγκεκριμένη πόζα. Ούτε φαντάζεσαι επίσης το ότι αμέσως μετά έχουν βάλει τις πιτζάμες τους και κάθονται αμίλητοι στα κινητά τους.

Το να φτάσεις, λοιπόν, σε αυτά τα #relationshipgoals, μάλλον δε θα είναι ό,τι καλύτερο για τη σχέση σου. Αντιθέτως, μπορείτε να συμφωνήσετε να βάλετε μερικούς πιο εφικτούς στόχους για τη νέα χρονιά.

Να ακούτε ο ένας τον άλλον

Δεν ξέρω αν το έχεις συνειδητοποιήσει, αλλά το 90% των καβγάδων με τον σύντροφο ή τη σύντροφό σου προέρχεται από το γεγονός ότι δεν ακούς όταν σου μιλάνε. Αντίστοιχα, κι εσύ με τη σειρά σου εκνευρίζεσαι όταν θες να μοιραστείς κάτι και ο άνθρωπος απέναντι σου δεν είναι συγκεντρωμένος για να σε ακούσει. Αν κάτι μπορούν να μάθουν όλες οι σχέσεις από αυτό είναι ότι πολλά προβλήματα μπορούν λυθούν αν απλά προσέξουμε και ακούσουμε ουσιαστικά.

Να συγχωρείτε πιο εύκολα

Δεν περιμένεις εμένα να σου πω πως εκεί έξω κυκλοφορούν χιλιάδες manuals για το πώς να κατευνάσεις το θυμό σου. Όπως μάλλον ήδη ξέρεις ότι το να κρατάς κακία και θυμό για κάποιον, επιβαρύνει κυρίως εσένα. Αν, λοιπόν, έχετε περάσει ολόκληρα απογεύματα ή και μέρες με τον άνθρωπο σου χωρίς να μιλάτε, επειδή εκείνος ξέχασε το βραδινό που είχατε κανονίσει ή εσύ δεν πλήρωσες τους λογαριασμούς έγκαιρα, ήρθε η ώρα να μάθετε να εξασκείτε πιο ενεργά την συγχώρεση.

Να συμφωνήσετε στις ώρες που θα αφήνετε τα κινητά σας στην άκρη

Ίσως έχεις ήδη ακούσει φιλικά ζευγάρια να το έχουν θέσει σε εφαρμογή. Όταν όμως οι ζωές όλων περιστρέφονται γύρω από τα κινητά μας, μάλλον μία τέτοια συμφωνία είναι απαραίτητη. Πώς άλλωστε θα καταφέρεις να ακούσεις τον άλλον όταν είσαι σκρολάρεις ανελέητα στο Instagram και το TikTok; Συμφωνήστε ότι θα αφήνετε σε διαφορετικό δωμάτιο τα κινητά σας τις βραδινές ώρες. Έτσι θα μπορείτε να συζητήσετε ή να δείτε μία ταινία μαζί χωρίς "παρεμβολές".

Nα ξεκινήσετε μία κοινή ασχολία όπου θα προσφέρετε μαζί εκτός σπιτιού

Ένας τέτοιος στόχος μάλλον θα πρέπει να βρίσκεται στην κορυφή και των ατομικών resolutions. Δες το σαν το χόμπι που ήθελες να ξεκινήσεις εδώ και καιρό. Μόνο που στην προκειμένη περίπτωση θα προσφέρεις και κάτι στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Από το να βοηθήσετε πρακτικά σε κάποια φιλοζωική οργάνωση ή να μαγειρέψετε σε κάποιο κοινωνικό μαγειρείο, όλα μπορούν να σας φέρουν πιο κοντά. Άσε που 4 χέρια είναι πάντοτε καλύτερα από 2.

Να κάνετε decluttering 1 φορά στους δύο μήνες

Αν μένετε καιρό μαζί, πιθανότατα υπάρχουν γωνίες και δωμάτια του σπιτιού όπου στοιβάζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε. Φροντίστε λοιπόν, να αφιερώσετε μία Κυριακή κάθε δύο μήνες ώστε να κάνετε ένα σωστό decluttering. Δεν χρειάζεται να γεμίσετε τεράστιες σακούλες σκουπιδιών, αρκεί μόνο να ξεφορτωθείτε ό,τι δε χρησιμοποιείτε. Κι αν προκύψει κανένας καυγάς,  να θυμάσαι πάντα το resolution #2.

featured Image: @alexandrahraskova via Twenty20
0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.