Μπορεί ο βραβευμένος σκηνοθέτης της “Τέλειας Ομορφιάς” και της “Νιότης”, Paolo Sorrentino να μην είναι από τους αγαπημένους της καρδιάς μου, μα οφείλουμε να του δώσουμε μια δεύτερη ευκαιρία και στην μικρή μας οθόνη. Το γεγονός του ότι το “La Grande Bellezza” δεν μου ταίριαζε σκηνοθετικά, δεν σημαίνει ότι είναι κακός σκηνοθέτης. Εξ’ άλλου ποια είμαι εγώ για να κρίνω τη δουλειά του; Ξέρω ότι σε πολλούς φίλους που μπήκε στο τοπ 3 αγαπημένων ταινιών τα τελευταία χρόνια. Όπως ξέρω πως η δεύτερη ταινία του Sorrentino η οποία ήρθε για να μαζέψει τα κομμάτια της πρώτης, ήταν το “Youth”.

Σήμερα, ο Paolo Sorrentino σε συνεργασία με το HBO, το Sky και το Canal Plus, δοκιμάζει κάτι ακόμη πιο διαφορετικό κάνοντας την δική του τηλεοπτική σειρά. Ο σκηνοθέτης αφηγείται την μυθοπλαστική ιστορία του πρώτου Αμερικανού Πάπα μέσα σε οκτώ επεισόδια. Με τα πρώτα δύο να κάνουν πρεμιέρα στο 73ο Φεστιβάλ Βενετίας.

Πρωταγωνιστές του The Young Pope είναι ο Jude Law και η Diane Keaton και τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης αυτής σειράς να έχουν γίνει στην Ιταλία, την Αμερική, την Αφρική, και τα στούντιο της Cinecittà, θα παρουσιάζει την ιστορία ενός αντισυμβατικού Αμερικανού Πάπα, ο οποίος εξελίσσεται  στον πιο συντηρητικό θρησκευτικό ηγέτη που βρέθηκε ποτέ σε αυτή τη θέση.

Η Ιταλία, θα περιμένει την σειρά να κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο, ενώ εμείς ακόμη βρισκόμαστε σε αναμμένα κάρβουνα.