Όταν ο λαός έλεγε ότι “η περιέργεια σκότωσε τη γάτα”, ήξερε πολύ καλά τον λόγο. Πάνω σε μερικές από αυτές τις πολύ στερεοτυπικές εκφάνσεις της ζωής φαίνεται να στηρίζεται και η νέα ταινία The Voyeurs που αναμένεται να κυκλοφορήσεις στις 10 Σεπτεμβρίου. Η απλή, αρχική περιέργεια εξελίσσεται σε εμμονή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Πρωταγωνιστές στο The Voyeurs είναι η Sydney Sweeney και ο Justice Smith

Μέχρι σήμερα είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε τους συγκεκριμένους ηθοποιούς σε ρόλους εφήβων. Εδώ όμως υποδύονται ένα νέο ζευγάρι που μόλις έχει μετακομίσει στο νέο του διαμέρισμα. Το πρώτο βράδυ εκεί, η Pippa και ο Thomas κάνουν όνειρα και σχέδια για τη νέα τους ζωή. Παράλληλα, όμως, συνειδητοποιούν ότι μπορούν να παρακολουθήσουν με μεγάλη ακρίβεια τι κάνουν οι γείτονες απέναντί τους. Πρόκειται για ένα άλλο ζευγάρι που ακόμη και στις πιο προσωπικές και ερωτικές στιγμές του φροντίζει να αφήνει πάντα τις κουρτίνες ανοιχτές.

Στην αρχή, η Pippa και ο Thomas το βλέπουν σαν ένα παιχνίδι που ανανεώνει και τη δική τους σεξουαλική ζωή. Σταδιακά, όμως, αυτό το παιχνίδι κινείται προς τα όρια της εμμονής και του εθισμού. Δεν αργεί η στιγμή που οι ζωές των δύο ζευγαριών μπλέκονται απροσδόκητα και η περιέργεια τελικά καταλήγει σε θρίλερ.

Κάτι ανάλογο είχαμε δει και στη μικρού μήκους ταινία The Neighbor’s Window 

Και σε εκείνη την υπόθεση, οι ζωές δύο οικογενειών που μένουν απέναντι η μία από την άλλη, μπλέκονται και μάλιστα όχι για καλό. Το επικίνδυνο κομμάτι σε αυτές της ιστορίες είναι ότι παρακολουθώντας τους γείτονες, μπορεί κανείς να ανακαλύψει σκοτεινά μυστικά που δεν θα ξέρει αργότερα πώς να διαχειριστεί. Αυτό συμβαίνει και σε αυτές τις περιπτώσεις κι έτσι επηρεάζονται οι ζωές όλων.

Το The Voyeurs έρχεται να ανανεώσει το είδος των ερωτικών θρίλερ που λίγο πολύ είχαμε ξεχάσει. Παράλληλα, όμως θίγει και ένα σημείο των καιρών μας. Όπως ανέφερε και ο δημιουργός, Michael Mohan, ζούμε σε μία εποχή που θεωρείται εντάξει να παρατηρούμε για ώρες όποιον ή όποια θέλουμε μέσα από την ζωή που προβάλει στα social media. Το θέμα όμως είναι ότι έχουμε ξεχάσει που βρίσκονται τα όρια στην πραγματική ζωή. Για όλους αυτούς τους λόγους το The Voyeurs είναι η ταινία που σίγουρα θα θες να δεις μόλις κυκλοφορήσει.