Κάποιες φορές τα προτεινόμενα του Youtube αποδεικνύονται σωτήρια. Ξεκινάς να βλέπεις μία ταινία μικρού μήκους των 10 λεπτών για να κάνεις ένα διάλειμμα και καταλήγεις να έχεις περάσει το επόμενο δίωρο βλέποντας ό,τι ταινία μικρού μήκους φιλοξενεί η πλατφόρμα. Κάπως έτσι ανακαλύπτεις ταινίες που έχουν κερδίσει πολλά βραβεία κι εσύ δεν είχες ακούσει ποτέ ξανά. Γι’αυτό συγκεντρώσαμε εδώ μερικές για να κάνεις μια αρχή. Εκτός αν συνεχίζεις να έχεις στο repeat το Όταν Κοιμάσαι ο Κόσμος Αδειάζει του Βασίλη Κεκάτου από τη μέρα που κυκλοφόρησε. Τότε πάμε πάσο.

Stealing Silver

Για όσους τους έλειψε το Game of Thrones, εδώ μπορούν να απολαύσουν τη Maisie Williams σε έναν ρόλο που δεν την έχουν συνηθίσει. Εκείνη υποδύεται την Leonie, που αναλαμβάνει να φροντίζει τον γείτονα της αδερφής της για όσο εκείνη θα λείπει. Η Leonie και ο μεγάλος σε ηλικία Udo “ξύνουν” παλιές πληγές ο ένας στον άλλον. Άλλωστε, η περισσότεροι που έχουν δει την ταινία υποστηρίζουν ότι ο χαρακτήρας της Williams έχει μεγαλύτερο βάθος σε αυτά τα 20 λεπτά παρά στο GoT.

The Neighbors’ Window

Eδώ δύο πολύ βασικά στοιχεία έχουν τον κυρίαρχο ρόλο. Αρχικά, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Έπειτα, οι άνθρωποι θα πρέπει να αισθανόμαστε περισσότερη ευγνωμοσύνη για όσα θεωρούμε δεδομένα στη ζωή. Σε αυτές τις απλές συνειδητοποιήσεις φτάνει η Alli και ο σύζυγός της παρατηρώντας τη ζωή των γειτόνων τους. Αν όλοι είχαμε την ευκαιρία να κοιτάξουμε για λίγο μέσα στις ζωές των γειτόνων μας, θα εκτιμούσαμε πολύ περισσότερο τις δικές μας.

Hello, Again

Εδώ ο Owen συναντά την Maura. Μέσα από μερικές γλυκόπικρες έως κυνικές συζητήσεις, οι δυο τους καταφέρνουν μέσα σε λίγα λεπτά να μιλήσουν για θέματα όπως η αγάπη, η ζωή και ο θάνατος. Αλλά κυρίως για το πώς μπορεί κανείς να τα διαχειριστεί όλα αυτά μαζί.

Connection

Αφού ξεπεράσεις το γεγονός ότι υπήρχε εκεί έξω μία ταινία μικρού μήκους με τον Jude Law που δεν είχες δει, έλα να το συζητήσουμε. Στην ταινία αυτή, υπάρχει ένα άλλο θέμα που συχνά έχουμε δει να απασχολεί την καλλιτεχνική κοινότητα. To πόσο απρόσιτοι είναι οι celebrities. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που τους επέβαλαν τα media και η κοινωνία. Η ταινία βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός και οι δύο χαρακτήρες ανακαλύπτουν ότι τελικά έχουν πολλά περισσότερα κοινά από όσα νόμιζαν.

Hair Love

Αυτό το μικρό, αριστουργηματικό θαύμα βρίσκεται εκεί έξω, ελεύθερο στο Youtube, έχοντας κερδίσει μάλιστα ένα βραβείο Όσκαρ. Αν δεν την έχεις δει ήδη, θα πρέπει να το κάνεις άμεσα. Η ταινία μιλά για ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της αφροαμερικανικής κουλτούρας, που δεν είναι άλλο από τα μαλλιά. Εδώ, ένας πατέρας θα επιχειρήσει να φτιάξει τα μαλλιά της κόρης του. Κι είναι ό,τι πιο γλυκό έχεις δει μέχρι σήμερα.

featured image: omeleto.com