Αν νόμιζες πως τελείωσαν τα διαθέσιμα φορμάτ για τις ρομαντικές ιστορίες σε ταινίες και σειρές, μία νέα παραγωγή του Netflix δοκιμάζει κάτι διαφορετικό. Στο The Time It Takes βλέπεις έναν έρωτα για λίγα λεπτά στο παρελθόν και λίγα στο παρόν. Κάθε φορά, η αναλογία είναι διαφορετική και κάθε φορά ανακαλύπτεις και κάτι νέο.

The Time It Takes: Mία original παραγωγή ιστορία αγάπης του Netflix

Η σειρά ξεκινά με τον χωρισμό της Lina και του Nico μετά από 9 χρόνια σχέσης. Η σκηνή του χωρισμού διαρκεί περίπου 1 λεπτό, ώστε τα υπόλοιπα 10 να δεις πως έγινε η γνωριμία τους στο παρελθόν. Όσο τα επεισόδια προχωρούν, τόσο η Lina αφήνει πίσω της το παρελθόν και περνά όλο και λιγότερα λεπτά σε αυτό. Στο τέλος της σειράς φτάνει να περνά 1 λεπτό στο παρελθόν και 10 λεπτά στο παρόν. Σε όλη αυτή τη διαδικασία, βλέπεις πώς εκείνη προσπαθεί να προχωρήσει μετά την πρώτη της αγάπη. Έπειτα, αλλάζει σπίτι, ψάχνει νέα δουλειά και αναζητά όλα εκείνα που δεν θα της θυμίζουν πια τη ζωή της με τον Nico.

Mία ανασκόπηση-ευκαιρία για να δεις τι πήγε λάθος

Βλέποντας στο πρώτο επεισόδιο τη γνωριμία και τον χωρισμό εννιά χρόνια αργότερα, αναρωτιέσαι: τι πήγε λάθος; Αυτά τα 10 επεισόδια προσπαθούν να δώσουν τη δική τους απάντηση. Ίσως να μην προλαβαίνεις να νιώσεις ένα δέσιμο με τους χαρακτήρες. Ίσως πάλι να έχεις πολλά κενά από την ιστορία τους. Αυτό ακριβώς όμως είναι το νόημα της συγκεκριμένης μορφής σειράς.

Ίσως, υπό άλλες συνθήκες, να ήταν άλλη μία βαρετή ιστορία. Εδώ όμως ξέρεις εξ αρχής την αρχή και το τέλος. Απλά το μόνο κομμάτι του παζλ που λείπει είναι το ενδιάμεσο. Εκεί δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο η αγωνία σου για τη συνέχεια, όσο η περιέργειά σου. Γιατί να φτάσει ένας άνθρωπος μετά από 9 χρόνια να πει στο άλλο του μισό: μακάρι να μη σε είχα γνωρίσει ποτέ;

Η σειρά αποδεικνύει ότι κάποια στιγμή ο πόνος περνά

Μέσα σε αυτή την μεταβατική περίοδο που βιώνει η Lina, θα δεις πολλά από τα heartbreaks που ξέρεις ή έχεις ζήσει. Το πόσο δύσκολο είναι να προχωρήσεις σε κάτι επόμενο και το πώς πολλές φορές σου λείπουν οι καλές στιγμές. Το healing process της κάθε σχέσης δεν διαρκεί πάντα τον ίδιο χρόνο. Αξίζει όμως να δεις πώς τα καταφέρνει η Lina μέσα σε αυτά τα 110 λεπτά.