Όταν το 2003 κυκλοφόρησαν τα δύο sequel του Matrix, ήταν πλέον αβέβαιο το πότε θα βλέπαμε τη συνέχεια. Πολλοί ήταν αυτοί που ήλπιζαν και λίγοι αυτοί που πραγματικά πίστευαν ότι το franchise θα επιστρέψει. Κι όμως, σχεδόν 20 χρόνια αργότερα, έρχεται το The Matrix Resurrections.

Τα μπλε χάπι, το κόκκινο χάπι και τα δύο εξαιρετικά teasers του The Matrix Resurrections

Για να γίνει μία σωστή επιστροφή, η ομάδα πίσω από το franchise ετοίμασε μία εντυπωσιακή καμπάνια για την προώθηση των teaser της νέας ταινίας. Έτσι στο website του Matrix, πίσω από τα δύο χάπια που απεικονίζονται, μπορεί κανείς να βρει δύο διαφορετικά teaser της ταινίας. Η επιλογή, όπως λένε, είναι πάντοτε δική μας.

Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε ακόμη σε ποιον κόσμο θα διαδραματιστεί το καινούριο Matrix. Oι θεωρίες είναι πολλές, ενώ ο ενθουσιασμός για την επιστροφή του Keanu Reeves είναι μεγαλύτερος από αυτόν για την επιστροφή του franchise. Ακόμα και τώρα που με την νέα του εμφάνιση θυμίζει περισσότερο John Wick, παρά τον Neo.

Αυτή τη φορά στη σκηνοθετική καρέκλα βρίσκεται μόνο η Lana Wachowski

Ενώ οι προηγούμενες τρεις ταινίες σκηνοθετήθηκαν από την ίδια και την αδερφή της, αυτή τη φορά βρίσκεται μόνο εκείνη στα credits. Η αδερφή της φαίνεται πως δεν συμμετείχε σε αυτή την ταινία, για άγνωστους λόγους. Άλλη μία παρουσία που δεν πέρασε απαρατήρητη, είναι αυτή του Neil Patrick Harris. Ο ίδιος υποδύεται έναν ψυχοθεραπευτή, τον οποίο επισκέπτεται ο Neo για να αναζητήσει βοήθεια. Μπορεί στην τελευταία ταινία του 2003, εμείς να είχαμε την εντύπωση ότι ο Neo πέθανε, πρέπει όμως να δούμε πώς και γιατί επιστρέφει τώρα.

Όλα αυτά θα τα μάθουμε στις 22 Δεκεμβρίου, όταν κυκλοφορήσει το The Matrix Resurrections στους κινηματογράφους.