Αν το newsfeed σου και τα fashion sites και blogs που ακολουθείς έχουν γεμίσει με φωτογραφίες από stylish και swag άντρες, τότε σίγουρα ξέρεις ότι ξεκίνησε το Pitti Uomo. Μπορεί αρκετοί να πιστεύουν ότι είναι μια δικαιολογία για πολλούς να βάλουν ένα κουστούμι και να φάνε gelato ωστόσο, πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις ανδρικών ρούχων, αφιερωμένες στην ιταλική μόδα.

gq

Είναι ίσως η σημαντικότερη έκθεση κυρίως τα τελευταία χρόνια και γίνεται στην Φλωρεντία, δύο φορές το χρόνο από το 1972. Μπορεί επίσης να είναι μια ευκαιρία για να φωτογραφηθούν οι καλοντυμένοι του street style από τον Tommy Ton και τον Scott Schuman (aka The Sartorialist), ωστόσο το Pitti Uomo είναι ένα σημαντικό γεγονός για fashion business.

otokostore

Εκεί θα δεις να συγκεντρώνονται retailers, editors, buyers, bloggers από τον κόσμο της μόδας και από όλα τα σημεία της γης για να γνωρίσουν νέους σχεδιαστές αλλά και για τις καινούργιες συλλογές κυρίως ιταλικών οίκων και trends στο αντρικό ντύσιμο.

Right: Mohamad Ayoubi

Οι παραγγελίες που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της έκθεσης, θα βρίσκονται στα εμπορικά καταστήματα σε όλο τον κόσμο, έξι μήνες μετά. Μιας και μιλάμε για ντύσιμο, στην έκθεση Pitti Uomo θα δεις τα πάντα, με κυρίαρχο στοιχείο την ιταλική φινέτσα!

otokostore2

Καλοραμμένα κουστούμια, three piece κουστούμια, αθλητικά ρούχα σεταρισμένα άψογα με επίσημα, τα χρώματα που θα φορεθούν την επόμενη σεζόν, πολλούς αντρικούς αστραγάλους (!), τις καλύτερες ανδρικές τσάντες-φάκελους και τα πιο ξεχωριστά ανδρικά αξεσουάρ. Πάρε μια γεύση από τις φωτογραφίες που λατρέψαμε τις τελευταίες ημέρες από το Pitti Uomo Spring 2015!

gq2

photos source: nymag.com, gq.com, otokostore.com, wmagazine.com