Έλληνες, περίεργα πλάσματα… μέσα στην γκρίνια. Το χειμώνα γιατί έχει κρύο και το καλοκαίρι γιατί κάνει ζέστη. Κάνουν αμάν να πάνε διακοπές σε ένα ήρεμο νησάκι και πάνω στην 3η μέρα αναζητούν την ρουτίνα και το τρέξιμο της καθημερινότητας.

Αγαπητά μου παιδιά, σας έχω την λύση μην κάθεστε και μου σκέφτεστε τι θα κάνετε το καλοκαίρι, κάτι που τα προαναφερθέντα προβλήματα δεν θα υπάρχουν για να σας χαλάσουν τις ημέρες χαλάρωσης σας. Θα έχει και θάλασσα και δρόμους με κίνηση θα είναι και έτσι και γιουβέτσι. Δύο μόνο λέξεις… road trip!

Road-Trip-with-her-Son5

Παρακάτω σας έχω αρκετές πληροφορίες για την οργάνωση ενός Road Trip. Enjoy!

Βασικά χρειάζεστε τα εξής πράγματα:

 1. Καλή παρέα. (Υπερσημαντικό) Μην τσακωθείτε ΚΡΙΜΑ είναι. Να τους ξέρετε και λίγο (τις περιέργειες τους, αντοχές συναισθηματικές και σωματικές, συνήθειες, ενδιαφέροντα) ξέρετε εσείς.
 2. Προορισμό. Άμα είναι η πρώτη σας φορά κάντε κάτι μικρό. Επίσης η Ελλάδα μια χαρά μεγάλη και πανέμορφη είναι, βέβαια άμα την έχετε βαρεθεί μπορείτε να πάτε Ιταλία, Αμερική κτλ. Για την Ελλάδα μπορείτε να βρείτε πολύ όμορφους προορισμούς στο National Geographic, αλλά κατά την γνώμη μου οι αποστάσεις δεν είναι και τόσο τρελές μπορείτε να επιλέξετε κοντινές περιοχές και να πάτε και στα μικρά χωριουδάκια που δεν αναφέρονται αυτά αξίζουν!
 3. Budget: Το οικονομικό πρέπει να μελετηθεί από πριν γιατί No money… No Road Trip. Ντάξ μην απελπίζεστε όλοι θα βάλουν από κάτι και να σας πω την αλήθεια δεν θα σας βγει πιο ακριβό από μια εβδομάδα σε ελληνικό νησί. Όμως εάν το πλάνο σας είναι για Ιταλία ή Αμερική που λέγαμε πιο πάνω εε θα θέλετε κάτι τις παραπάνω.
 4. Πλάνο. Δημιουργήστε μια λίστα με τα μέρη που θέλετε να επισπευτείτε και οργανωθείτε ανάλογα. Βέβαια από την άλλη είναι πιο κουλ να πάτε και όπου σας βγάλει, άλλα όχι φτιάξετε ένα βασικό πλάνο για να μην βρεθείτε στο Τιμπουκτού. Δηλαδή πόσο θα διαρκέσει… (εσύ μπορεί να είσαι τρελός και να θες ένα μήνα) πες το και στους άλλους γιατί μπορεί να σχεδιάζουν άλλα.
 5. Αυτοκίνητο. Μπορείτε και με άλλο μέσο αλλά να είναι μεγάλο και να έχει χώρο για τα πράγματα που θα πάρετε μαζί σας.
 6. Αυτοκίνητο no. 2. Έλεγχος αυτοκινήτου, για να μπορέσετε να το πάρετε μαζί σας, αλλά έλεγχος καλός… των πάντων (λάδια, μηχανή, μπαταρία και τα άλλα, δεν τα ξέρω καλά).
 7. Προμήθειες. Φυσικά θα πάρετε κάτι για το δρόμο, όχι για όλες τις μέρες εννοείτε!!! Και όταν λέω ‘‘κάτι’’ δεν εννοώ παστίτσιο, μπάμιες, γεμιστά. Τα βασικά παιδία για να τσιμπολογάτε κάτι τις πρώτες ώρες.
 8. Χάρτες. Πρέπει να υπάρχει ένας χάρτης, δηλαδή είναι απαραίτητος, όπως και κάποιο GPS.
 9. Μουσική. Η άποψη μου είναι να δημιουργήσει κάθε ένας μια playlist (άμα δεν βαριέται) ώστε να είναι όλοι ευχαριστημένοι, δεν θα πρότεινα ραδιόφωνο γιατί από ένα σημείο και μετά κάνει παράσιτα και χρρρρ και σπάει τα νεύρα. Βέβαια έχει και πλάκα διότι σε κάτι χωρία πιάνουν κάτι καραγκούνικα ή παλιά ελληνικά και πιάνεις το ντέφι και κάνεις πανικό.

*το ντέφι δεν είναι κακή ιδέα για μουσικό όργανο.

 1. Προσεκτική οδήγηση. Δεν έχω να προσθέσω κάτι, απλά προσοχή πολλά γίνονται. Ο μπαμπάς μιας φίλης μου λέει να οδηγείτε σαν να είναι μεθυσμένοι όλοι γύρω σας. ΑΥΤΟ!
 2. Ύπνος. Μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην οδήγηση ώστε να ξεκουράζεστε και να μένει πάντα κάποιος ξύπνιος με τον οδηγό. Αν μόνο ένας οδηγεί θα κάνετε στάσεις σε κάποιο ξενοδοχείο ή να κατασκηνώσετε κάπου τα βράδια μεταξύ των προορισμών σας.
 3. Απόλαυση. Της φύσης, της παρέας, μπορείτε να πάρετε ένα καλό βιβλίο μαζί σας ή ότι άλλο σας χαλαρώνει. Θα πρότεινα να καταγράφετε τι γίνετε στο τέλος της ημέρας ώστε να θυμάστε τα πάντα. Φωτογραφίες από κινητό ή από κάμερα, selfie ή και κανονικές, με την παρέα σας ή και με άγνωστους- βλ. γλυκούλα γιαγιούλα είναι απαραίτητες.
 4. Διαμονή. Μια καλή ιδέα- οργάνωση θα ήταν να βρείτε για κάθε μέρος που θα επισκεφτείτε αντίστοιχο μέρος διαμονής, βέβαια μπορείτε να πάρετε τις σκηνές και να κατασκηνώνετε αλλά θα είναι λίγο κουραστικό στήσε- ξέστησε για κάθε τόπο.
road-trip-ftr

Από κάτω θα βρείτε 7 applications για Road Trips.

 1. RoadTrippers: Εξειδικεύεται στην Αμερική αλλά λογικά θα έχει και για άλλες χώρες. Έχεις τον χάρτη της χώρας στην οποία ταξιδεύεις και προσθέτεις τόπους και πράγματα που έκανες, μπορείς να δεις τι υπάρχει γύρω σου και να εντοπίσεις άλλους Roadtrippers.
 2. GasBuddy: Σου δείχνει που έχει βενζίνη κοντά σου και ποια είναι η πιο οικονομική.
 3. HotelsByMe, HotelTonight. Είναι για τον ίδιο σκοπό και οι δύο, να σας βρουν ξενοδοχείο στην περιοχή που βρίσκεστε. Βάζετε τον τόπο και την χώρα που βρίσκεστε και σας βγάζει τις επιλογές που έχετε.
 4. Field Trip: Είναι δωρεάν app της Google και επιλέγετε την χώρα που βρίσκεστε και τι σας ενδιαφέρει να δείτε έχει από ιστορικά μνημεία μέχρι που να πάτε για το night life.
 5. Project Noah: Άμα είστε λάτρες της φύσης τότε αυτή η εφαρμογή είναι φτιαγμένη για εσάς. Λοιπόν πως λειτουργεί, βλέπετε ένα ζώο- φυτό που δεν το ξέρετε αρχικά το φωτογραφίζετε έπειτα ανεβάζετε την φωτογραφία στην εφαρμογή και σας δίνει τις απαντήσεις αυτόματα. COOL
 6. Sky Map: Για εσάς τους ρομαντικούς ή απλά περίεργους αυτή η εφαρμογή σας δείχνει τα αστέρια, τους αστερισμούς και την ιστορία τους.
 7. Postgram: Είστε κάπου μακριά με φίλους ή οικογένεια;.. και θέλετε να στείλετε μια καρτ ποσταλ σε αυτούς που έμειναν πίσω; Τώρα μπορείτε μέσω αυτής της εφαρμογής στέλνετε διεύθυνση, γράφετε ότι θέλετε και με 1 εουρο το στέλνετε. 
Road-Trip-Ladies Στο τέλος όπως πάντα το bonus track μου για εσάς