Πέρα από τα ατελείωτα μαθήματα μόδας που πήραμε από την ταινία The Devil Wears Prada, μας μύησε και στη ζωή και τα βάσανα των personal assistants. Στο The High Note μεταφερόμαστε από τη μόδα στη μουσική κι ευτυχώς δεν έχουμε άλλη μία ταινία για γυναίκες που θέλουν να “κατασπαράξουν” γυναίκες.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τη Maggie, την οποία υποδύεται η Dakota Johnson, και το αστέρι της μουσικής Grace Davis, με τη σάρκα και τα οστά της Tracee Ellis Ross. Η ταινία δε διαφέρει καθόλου από μία κλασική “ρομαντική” κωμωδία, μόνο που εδώ λείπει κάπως το ρομάντζο. Οι δύο γυναίκες ξεκινούν με την αναμενόμενη σχέση. Η Grace Davis είναι το γνωστότερο όνομα της μουσικής βιομηχανίας και δεν ξέρει καν το επίθετο της βοηθού της, Maggie. Αργότερα, όμως, η Maggie αποδεικνύεται ακόμη πιο πολυπράγμων απ’ότι ήδη είναι. Έτσι, καταλήγουν να βοηθούν η μία την άλλη με τρόπο που δε φαντάζονταν. Αλλά πάνω απ’όλα με τη φιλία τους.

Το The High Note έχει να κάνει με τις φιλοδοξίες και τα παρασκήνια της μουσικής βιομηχανίας

Το The High Note απέδειξε ότι οι σχέσεις αφεντικών-βοηθών δεν είναι πάντα σαν το The Devil Wears Prada

Ή καλύτερα το τι αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε αυτά τα παρασκήνια. Μπορείς να προβλέψεις εξ αρχής προς τα πού πάει η ιστορία. Αυτό, όμως, δεν την κάνει λιγότερο ενδιαφέρουσα. Τα όνειρα των δύο γυναικών φαίνονται εκ διαμέτρου αντίθετα. Η Grace Davis είναι η καλλιτέχνιδα που εδώ και 10 χρόνια δεν έχει βγάλει νέο δίσκο και δε της αρέσει η ζωή της όπως είναι. Η Maggie από την άλλη θέλει να γίνει μουσική παραγωγός και να σταματήσει να τρέχει για τους καφέδες και τα ραντεβού. Όταν καταλαβαίνουν ότι η μία έχει αυτό που λείπει από την άλλη, καταλαβαίνεις κι εσύ γιατί πρόκειται για “ρομαντική” κωμωδία.

Η σχέση της ταινίας με τη μουσική είναι ακόμα βαθύτερη αν σκεφτείς ότι η Tracee Ellis Ross είναι η κόρη της θρυλικής Dianna Ross. Η ταινία The High Note είναι μάλιστα η πρώτη στην οποία η ηθοποιός τραγουδά. Οι συγκρίσεις με τη μητέρα της ήταν αναπόφευκτες, όχι όμως και απαραίτητες. Η Tracee Ellis Ross ήταν και είναι η ιδανική επιλογή για το ρόλο αυτό. Ξέρει καλύτερα από τον καθένα τον χώρο του θεάματος και της μουσικής. Μεγάλωσε μέσα σε αυτόν και ανάμεσα σε πολύ μεγάλα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Μαζί της στην ταινία έχει και άλλους γνωστούς καλλιτέχνες του χώρου όπως τον Ice Cube και τον Diplo. Όσο για τη Dakota Johnson, της οφείλουμε ένα χειροκρότημα για όλους τους ρόλους που έχει επιλέξει από το 50 Shades of Grey κι έπειτα.

featured image: imdb.com