Τα νέα κατέφτασαν από την άλλη άκρη του Ατλαντικού και το πρώτο επίσημο τρέιλερ για το άκρως τρομακτικό The Haunting of Hill House είναι γεγονός μετά από μήνες αναμονής. Οι λάτρεις του τρόμου και της ανατριχίλας το περιμένουν πώς και πώς εδώ και έναν χρόνο. Από τότε, δηλαδή, που οι πρώτες φήμες για τη νέα σειρά έκαναν την εμφάνισης τους.

Σύμφωνα με το Variety, η σειρά είναι βασισμένη στο βιβλίο της Shirley Jackson, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως μια από τις καλύτερες ιστορίες τρόμου του 20ου αιώνα. Το βιβλίο Haunting of Hill House εκδόθηκε για πρώτη φορά το 1959 και από τότε έχει μεταφερθεί ήδη δύο φορές στο σινεμά.

https://youtu.be/G9OzG53VwIk

Η ιστορία ακολουθεί τις ζωές τεσσάρων ανθρώπων στην σύγχρονη εποχή, οι οποίοι περνούν το καλοκαίρι στο φημισμένο “Σπίτι στον λόφο”. Ο Dr Montague είναι ένας ακαδημαϊκός που ασχολείται με τον αποκρυφισμό και ψάχνει για πραγματικά στοιχεία που να δείχνουν πως το σπίτι είναι στοιχειωμένο. Η Theodora είναι η φοβιτσιάρα προσωπική του βοηθός. Η Eleanor, είναι μια εύθραυστη νεαρή γυναίκα, χωρίς φίλους, που όμως έχει προσωπική εμπειρία σε καταστάσεις που αφορούν πνεύματα. Ο Luke είναι ο μελλοντικός κληρονόμος του σπιτιού. Οι ζωές τους διασταυρώνονται μοιραία και ο κάθε ένας από αυτούς έρχεται αντιμέτωπος με παραφυσικά φαινόμενα. Ενώ όσο περισσότερο μένουν μέσα στο σπίτι, τόσο πιο έντονα γίνονται τα φαινόμενα αυτά.

legionofleia.com

Η σειρά μεταπηδά από το παρελθόν στο παρόν και πάλι πίσω για να δείξει τις στιγμές που έζησαν τα παιδιά που μεγάλωσαν σε αυτό το σπίτι, σε σύγκριση με τα όσα καλείται να αντιμετωπίσει η παρέα των τεσσάρων ενήλικων.

Αν είσαι από εκείνους που αγαπούν τις ταινίες τρόμου και δεν φοβούνται να κοιμηθούν μόνοι τους αμέσως μετά, τότε ετοιμάσου για τη σειρά των ονείρων σου.

Άλλωστε, μπορεί να γνωρίζεις ήδη την ιστορία του The Haunting of Hill House, μέσα από την ταινία του 1999, με τίτλο The Haunting και πρωταγωνιστές τους Liam Neeson, Catherine Zeta-Jones, Owen Wilson και Lili Taylor. Σε σενάριο και σκηνοθεσία του Mike Flanagan, οι σειρά έχει προγραμματιστεί να έχει διάρκεια 10 επεισοδίων με πρωταγωνιστές τους: Michiel Huisman, Carla Gugino, Timothy Hutton, Elizabeth Reaser, Oliver Jackson-Cohen, Henry Thomas, Kate Siegel, και Victoria Pedretti, μαζί με τους, Lulu Wilson, Mckenna Grace, Paxton Singleton, Violet McGraw, και Julian Hilliard.

Θα μπορείς να απολαύσεις τη σειρά από τις 12 Οκτωβρίου.

Δες ακόμα: 5 ιστορικές σειρές που πρέπει να δεις αυτό το φθινόπωρο


featured image: Steve Dietl/Netflix