Είσαι λάτρης της ιστορίας και των σειρών του φθινοπώρου και δεν ξέρεις τι ακριβώς θέλεις να ξεκινήσεις; Θέλεις να δεις κάτι ρομαντικό που να συνδυάζει την ιστορία και την περιπέτεια; Μήπως πάλι προτιμάς τη φαντασία ή κάτι ξεκάθαρα ιστορικό;

Για όλους εμάς που θέλουμε να μαθαίνουμε καινούργια πράγματα και ψάχνουμε σειρές που να μοιάζουν με την ανάγνωση ενός καλού βιβλίου, υπάρχει πάντα μια λίστα που μας δίνει τη σωστή απάντηση στις αναζητήσεις μας!

Outlander

Η ιστορία τοποθετείται στα τέλη του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου. Με τη λήξη του πολέμου, ένα ζευγάρι επανενώνεται και πηγαίνει για ταξίδι του μέλιτος στη Σκωτία. Ο Frank είναι καθηγητής ιστορίας και ενδιαφέρεται πολύ για το παρελθόν της οικογένειάς του. Η Claire είναι νοσοκόμα που υπηρέτησε κατά τη διάρκεια του πολέμου. Ωστόσο, στην επίσκεψη τους στο Ίνβερνες, σ’ έναν τόπο που δεσπόζουν οι δεισιδαιμονίες και οι προλήψεις, συμβαίνουν περίεργα πράγματα. Το ζευγάρι παρακολουθεί μια τελετή γυναικών σε έναν ιστορικό χώρο και την επόμενη μέρα κιόλας, η Claire επισκέπτεται πάλι αυτόν τον μαγικό χώρο. Τότε με έναν παράξενο τρόπο μεταφέρεται στο 1743 όπου έρχεται αντιμέτωπη με μιαν άλλη εποχή και θα ζήσει καταστάσεις που θα αλλάξουν καθοριστικά τη ζωή της!

The Crown

Η σειρά που μας έκανε να δούμε τη βασιλική οικογένεια ανθρώπινα και οικεία και μας ώθησε να ψάξουμε πληροφορίες τόσο γι’αυτήν όσο και για τη βρετανική ιστορία! Παρακολουθούμε βήμα βήμα τη στέψη της Βασίλισσας Ελισάβετ Β΄ το 1952 και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τα νέα καθήκοντά της. Ακόμα, ανακαλύπτουμε την Ελισάβετ σε προσωπικό επίπεδο, μπαίνοντας σε λεπτομέρειες του γάμου και της οικογενειακής της ζωής. Παρατηρούμε το πώς αναπτύχθηκε και εξελίχθηκε η προσωπικότητα της Βασίλισσας μέσα στο χρόνο και την σχέση της με το λαό, τους εκάστοτε πρωθυπουργούς της Αγγλίας μέσα από τις ιδιωτικές τους συνομιλίες, την εξωτερική πολιτικής της Αγγλίας μετά το Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο, το πρωτόκολλο του παλατιού, την Ελισάβετ ως γυναίκα και μητέρα.

Medici: Masters of Florence

Η σειρά αυτή είναι γυρισμένη κατά κύριο λόγο στην Φλωρεντία. Δε θα γινόταν αλλιώς, μιας και η οικογένεια των Μεδίκων έζησε στην αναγεννησιακή Ιταλία του 15ου αιώνα και ήταν προστάτιδα των τεχνών. Στη σειρά αυτή παρακολουθούμε την οικογένεια των Μεδίκων και κυρίως τη ζωή του Cosimo de Medici, όταν μετά την δολοφονία του πατέρα του Giovanni, αναλαμβάνει τα ηνία της οικογένειάς του μαζί με τον αδερφό του Lorenzo. Μέσα στη σειρά θα δούμε πώς η οικογένεια των Μεδίκων έγινε μία από τις ισχυρότερες οικογένειες της εποχής της, θα δούμε την σύγκρουσή της με την οικογένεια των Αλμπίτσι, θα δούμε τον ρόλο του Πάπα, την αγάπη τους για την τέχνη, τα πολιτικά παιχνίδια και τις συνωμοσίες, και εν γένει την αλλαγή εποχής και τον ρόλο της αριστοκρατίας που μεταβάλλεται ριζικά.

Vikings

Η σειρά Βίκινγκς είναι μια παραγωγή του History Channel και επικεντρώνεται στην ζωή του Ράγκναρ Λόντμπορκ και της οικογένειάς του. Ουσιαστικά περιγράφεται η ζωή του ομώνυμου, μυθικού βασιλιά της Σκανδιναβίας. Ο Ράγκναρ παρουσιάζεται ατρόμητος, πολυμήχανος, διορατικός και άφοβος και σε κοινή δράση με τον αδερφό του Ρόλλο, αποφασίζουν να πλεύσουν στην ανοιχτή θάλασσα και ν’ ανακαλύψουν τον κόσμο και φυσικά να τον λεηλατήσουν. Να επισημάνουμε ότι ο Ρόλλο ήταν ο πρώτος Βίκινγκς που εγκαταστάθηκε στη Γαλλία και έλαβε τον τίτλο του Δούκα! Η σειρά περιστρέφεται κυρίως γύρω από την ζωή του Ράγκναρ και μέσα απ’ αυτήν διαφαίνεται ο τρόπος που οι Βίκινγκς ζούσαν, το έντονο πολεμικό στοιχείο, η θέση της γυναίκας, το πώς αντιμετώπιζαν τους άλλους λαούς, οι λεηλασίες τους, οι εφευρέσεις τους, ο τρόπος διακυβέρνησης και η πίστη στους θεούς τους.

The Young Pope

Αυτή η σειρά πραγματεύεται τη ζωή ενός καρδινάλιου που κατάφερε να γίνει ο πρώτος Αμερικανός Πάπας στο Βατικανό. O Jude Law ενσαρκώνει τον καρδινάλιο Lenny Berardo, ο οποίος φαίνεται να μην μπορεί να αντισταθεί σε κανέναν πειρασμό. Αν ο Jude Law δεν είναι ο βασικός λόγος να ξεκινήσεις αυτή τη σειρά, τότε πρέπει να πούμε ότι οι σκηνές από το Βατικανό, ο ιταλικός ήλιος και η σκηνοθεσία και ο τρόπος με τον οποίο πλάθονται οι χαρακτήρες θα σε συνεπάρουν και θα σε ταξιδέψουν.