Πολλοί ήταν αυτοί που στην είδηση της ταινίας The Fallout έσπευσαν να την αγνοήσουν ή και να την απορρίψουν εξαιτίας της δημιουργού, αλλά και της επιλογής του καστ. Το The Fallout αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Megan Parks, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βλέπουμε τη Maddie Ziegler και την Jenna Ortega.

To Τhe Fallout εξερευνά όσα συμβαίνουν μετά από ένα επεισόδιο πυροβολισμών σε σχολείο

Η Vada είναι ένα ήρεμο κορίτσι, χαμηλών τόνων, ενώ η Mia είναι μία σταρ του TikTok που νοιάζεται πολύ για την εμφάνισή της και τα views, όπως πολλά κορίτσια της Gen Z. Αρχικά, το μόνο κοινό ανάμεσα στα δύο αυτά κορίτσια, είναι πιθανότατα το λύκειο στο οποίο φοιτούν. Ωστόσο, μία μέρα οι δυο τους μαζί κρυμμένες σε μία από τις σχολικές τουαλέτες καταφέρνουν να γλιτώσουν από μία επίθεση με πυροβολισμούς στο σχολείο τους.

Το γεγονός αυτό, όπως είναι φυσικό, επηρεάζει στο μέγιστο τις δύο εφήβους. Είναι όμως αυτό που τις φέρνει και πολύ πιο κοντά, παρά το χάσμα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στους δύο κόσμους τους. Η ταινία εξερευνά με εξαιρετική δεξιότητα όσα ακολουθούν ένα τέτοιο συμβάν, τόσο για τους εφήβους, όσο και για τους ενήλικες γύρω τους. Πολλοί είναι αυτοί που νομίζουν ότι ένα τέτοιο γεγονός μπορεί να ξεχαστεί και οι ζωές των εμπλεκόμενων να συνεχίσουν κανονικά. Ωστόσο, αυτό δεν ισχύει πραγματικά για όσους το ζουν και πρέπει να βρουν τρόπο να το επεξεργαστούν αργότερα.

Το μετατραυματικό στρες των εφήβων βρίσκεται στο προσκήνιο 

Δυστυχώς, συμβάντα όπως αυτό είναι παραπάνω από συχνά στην πραγματικότητα της Αμερικής. Μπορεί μετά από μερικές ημέρες να μη συζητιούνται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όμως μπορεί να έχουν επηρεάσει τις ζωές των εφήβων για πάντα. Το The Fallout καταφέρνει με αξιοζήλευτη μαεστρία να απεικονίσει όλα όσα ακολουθούν, τον φόβο, τον πανικό, το διαρκές άγχος και την αντιμετώπιση της ζωής.

Όλα αυτά συμβαίνουν στην ταινία με τη συνοδεία της υπέροχης μουσικής της Billie Eilish και του FINNEAS, προσφέροντας έτσι ένα πολύ ειλικρινές και ωμό πορτρέτο μία πραγματικότητας που πολλοί τείνουν να ξεχάσουν.