Όταν τα Gilmore Girls ήρθαν και απέδειξαν ότι η σχέση μίας single μαμάς με την κόρη της δε χρειάζεται να είναι πάντα τόσο στενάχωρη και τραγική, ο κόσμος το εκτίμησε. Τώρα έρχεται η κωμικός Katherine Ryan με την ημι-αυτοβιογραφική σειρά The Duchess για να απενεχοποιήσει πολλά ταμπού γύρω από τις single μαμάδες και την καθημερινότητά τους.

Όλα αυτά φορώντας στην πρώτη σκήνη του The Duchess μία μπλούζα που γράφει “World’s Smallest Pussy

H Katherine με την Olive είναι περισσότερο κολλητές παρά μαμά-και-κόρη. Όταν η Olive ζητάει από τη μαμά της ένα αδερφάκι για να έχει κι άλλη παρέα στο σπίτι, η Katherine ξεκινά να σκέφτεται όλους τους πιθανούς τρόπους που αυτό μπορεί να συμβεί. Από την τράπεζα σπέρματος μέχρι τον πατέρα της Olive -πρώην μέλος boyband και πλέον κάτοικος μιας βάρκας. Ξέρεις είναι ο τύπος που γενικά ξεχνάει τα γενέθλια της κόρης του και που η παρουσία του δεν κάνει και τεράστια διαφορά στη ζωή της. Το τοπίο συμπληρώνει το νυν αγόρι της Katherine, ο οδοντίατρος με την καλή καρδιά. Ένας άνθρωπος που προσπαθεί και θέλει να μπει στην οικογένεια της Katherine και της Olive, αλλά βρίσκει συνεχώς τοίχο.

the duchess2
Simon Ridgway/ Netflix © 2020

Γενικά, η Katherine δείχνει μία πτυχή των single μαμάδων που δε βλέπουμε συχνά

Έχει τη δική της επιχείρηση με κεραμικά, βγαίνει ραντεβού και δε συμπαθεί καθόλου τις μαμάδες των συμμαθητριών της κόρης της. Πάνω απ’όλα, όμως, αποδεικνύει ότι τελικά οι μαμάδες δεν τα έχουν όλα υπό έλεγχο. Είναι λογικό να χάνουν καμιά φορά τη μπάλα και να μη ξέρουν τι τους γίνεται. Είναι λογικό να κάνουν λάθη που καταλαβαίνουν μέχρι και τα παιδιά τους. Η Katherine Ryan στη νέα αυτή σειρά βασίστηκε στις δικές της εμπειρίες μητρότητας. Έτσι, θα δεις να λένε ότι προσπάθησε να χτίσει μια αντι-ηρωίδα. Εν τέλει, μάλλον είναι ακόμα μία ηρωίδα που θέλει και να είναι καλή μαμά και να ζήσει τη ζωή της. Με ό,τι ενοχές περιλαμβάνει αυτή η κατάσταση.

the duchess1
Simon Ridgway/ Netflix © 2020

Ανάμεσα σε όλα αυτά, έχει και τα καλύτερα outfits που είδαμε σε σειρά μετά το Killing Eve

Θυμάσαι που λέγαμε ότι η Villanelle του Killing Eve είναι η πιο stylish δολοφόνος της μικρής οθόνης; E, η Katherine είναι η πιο stylish single μαμά. Ξεκινώντας από το όλο-φούξια outfit-γιατί το φουξ δεν είναι ποτέ αρκετό, συνεχίζουμε με μακριά καρώ παλτά και patterns που δε θα σκεφτόσουν ποτέ να συνδυάσεις. Κι αν η Katherine έχει κάποιο statement fashion item, αυτό σίγουρα είναι οι στέκες στα μαλλιά. Σε όλες τις παραλλαγές τους. Τουλάχιστον όσοι και όσες δεν εκτιμήσουν τα skills της στη μητρότητα, ας εκτιμήσουν τουλάχιστον το γούστο της στα ρούχα και τη ντουλάπα της.

Featured Image: Simon Ridgway/Netflix © 2020