Σε πρόσφατη συνέντευξή της στο Marie Claire, η Jodie Comer ‘ορκίζεται’ πως είναι φαν του κλασικού (και δύσκολα αποτυχημένου) συνδυασμού ‘jeans & t-shirt’. Την ίδια στιγμή, τηλεοπτικά υποδύεται την πιο in style δολοφόνο, τη Villanelle του Killing Eve.

Στην πραγματικότητα, δε μοιράζεται την ίδια αγάπη για τη μόδα με τον χαρακτήρα της στη σειρά

“Η μόδα μου αυτή τη στιγμή εναλλάσσεται από τα ρούχα της γυμναστικής και τις πιτζάμες μου. Και κάποιες φορές μισά μισά, ανάλογα με το αν θα καταλήξω να κάνω εν τέλει κάποιο είδος γυμναστικής”, είπε γελώντας στο Marie Claire. Προφανώς η συνέντευξη έγινε κατά την περίοδο της καραντίνας. Στην οποία η ίδια αρνείται κατηγορηματικά να φορέσει jeans.

Στο Killing Eve, η ηθοποιός ενδέχεται να ενσαρκώνει τον πιο fashionable χαρακτήρα μετά την Carrie Bradshaw. Τα outfits της έχουν μια iconic ποιότητα, ενέχοντας αρκετή δημιουργικότητα. “Η Villanelle έχει μια εσωτερική αίσθηση της μόδας, οπωσδήποτε. Νομίζω πως έχει πολύ λίγους κανόνες. Φοράει ό,τι θέλει να φορέσει”, σχολίασε σχετικά, η Comer.

Αδιαμφισβήτητα, η Villanelle έχει μια υλιστική πλευρά. Έτσι, η δημιουργός, Phoebe Waller-Bridge έκανε κομμάτι αυτής της ποιότητάς της και την αγάπη της για τη μόδα

Το στυλιστικό αποτέλεσμα της σειράς, σε ένα μεγάλο βαθμό όπως είναι λογικό, οφείλεται στις costume designers που εργάζονται πάνω σε αυτό. Στις αρχικές σεζόν, οι επαγγελματίες που δούλευαν για το κομμάτι της μόδας ήταν οι Phoebe de Gaye (δεύτερη σεζόν) και Charlotte Mitchell (πρώτη σεζόν). Στην τρίτη σεζόν αναλαμβάνει η Sam Perry υποσχόμενη να τελειοποιήσει το στυλ της Villanelle με προσθήκες vintage στοιχείων και σύγχρονα κομμάτια μεγάλων οίκων.

Σύμφωνα με την Comer, η Perry αντιμετωπίζει τη δουλειά της σαν να είναι μια παιδική χαρά. Γεγονός που τη βοηθάει όχι απλώς να μη φοβάται, αλλά να κάνει και τους συνεργάτες της να τη θαυμάζουν για αυτή της την προσέγγιση.

Αν είσαι φαν της σειράς ίσως ήδη θυμάσαι κάποιες από τις πιο εικονικές εμφανίσεις της Villanelle. Αν όχι, θα φροντίσουμε να σου φρεσκάρουμε τη μνήμη

images: marieclaire.com featured image: QX Magazine