Η δημιουργία των κοστουμιών μιας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου κρύβει πάντοτε μέσα της μια αναδημιουργία της ίδιας της ιστορίας. Στην περίπτωση της σειράς του Netflix, The Crown αποτελεί αυτή η αναδημιουργία μια ιδιαίτερη δουλειά, καθώς ο κόσμος έχει ακόμα στη μνήμη του πολλά outfits της βασιλικής οικογένειας.

Αυτό συμβαίνει γιατί από τη μια η ιστορία διαδραματίζεται κοντά στην τωρινή εποχή και από την άλλη γιατί πολλά από τα ρούχα έγραψαν ιστορία από μόνα τους χάρη στην εκκεντρικότητά τους. Εύστοχο παράδειγμα αποτελεί το νυφικό της πριγκίπισσας Νταϊάνα, το οποίο αναδημιουργήθηκε για την τέταρτη σαιζόν με τη βοήθεια μάλιστα ενός από τους πραγματικούς σχεδιαστές του.

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Crown (@thecrownnetflix)

Υπάρχει όμως ένα είδος κοστουμιού στο οποίο μπόρεσε η ενδυματολόγος της σειράς, Amy Roberts, να δείξει την δημιουργικότητα και τη φαντασία της, τις πιτζάμες. Όπως είναι φυσικό, δεν υπάρχουν τέτοιου είδους φωτογραφίες της βασιλικής οικογένειας, και εδώ είναι που μπορεί η Amy να απελευθερωθεί από την ευθύνη της ακριβούς ενδυματολογικής αναδημιουργίας.

«Τι φοράει ο κόσμος στο κρεβάτι του, αυτό μου παίρνει αιώνες να το σκεφτώ, γιατί είναι αρκετά σημαντικό, έτσι δεν είναι;» αναφέρει η Roberts στο περιοδικό Town and Country.

Netflix
Netflix

«Φαντάζομαι πως η βασίλισσα θα φοράει κάτι που φορούν οι μαμάδες και άνετο», αναφέρει η Roberts. Αυτό μεταφράζεται σε ταιριαστά μεταξύ τους νυχτικά και ρόμπες σε παλιομοδίτικα μοτίβα.

Όσον αφορά στην πριγκίπισσα Νταϊάνα, ο στόχος ήταν να φανεί η μετάβαση από μια νεαρή και αφελή κοπέλα στην πριγκίπισσα της Ουαλίας που όλοι ξέρουμε. «Ήθελα να φαίνεται λίγο σαν παιδί, άρα οι πιτζάμες της ήταν βαμβακερές με φλοράλ μοτίβα». Αργότερα εμφανίζεται με «ένα υπέροχο μεταξένιο νυχτικό», και έτσι ολοκληρώνεται η εξέλιξη των νυχτικών και κατά προέκταση της προσωπικότητάς της.

Τι μαρτυρούν οι πιτζάμες της Ελίζαμπεθ, της Νταϊάνα και της Θάτσερ για το χαρακτήρα τους στη σειρά The Crown
Netflix

«Το δυσκολότερο ήταν η Μάργκαρετ Θάτσερ» λέει η ενδυματολόγος. «Τι θα φόραγε η Μάργκαρετ Θάτσερ στο κρεβάτι; Γιατί την φανταζόμουν πάντα να είναι αρκετά σεξουαλική, όμως δε μπορούσα να τη βάλω σε ένα πολύ σέξι νυχτικό, μου έκανε λάθος αυτό». Πράγματι, όταν εμφανίζεται η Μάργκαρετ στο επεισόδιο ”The Balmoral Test” να εργάζεται στο κρεβάτι της, φοράει κάτι πιο μετριόφρων. «Πήραμε τη μέση οδό, πράγματι. Ήταν αρκετά ασφαλές, αλλά όμορφο, και το ύφασμα ήταν αρκετά ωραίο και μεταξένιο και ίσως λίγο σέξι» πρόσθεσε στο τέλος η Amy Roberts.

Netflix
featured photo: Νetflix