Πολλές σειρές προσπάθησαν να απεικονίσουν τη γυναικεία φιλία, λίγες τα κατάφεραν. Πρόδρομος για το “όσα λένε οι γυναίκες μεταξύ τους” αποτέλεσε το Sex and the City to 1998. Tότε για πρώτη φορά το τηλεοπτικό κοινό έπρεπε να αντιληφθεί ότι οι φίλες συζητούν πολλά περισσότερα από άντρες και νύχια. Σήμερα, έχοντας τις millenial γυναίκες σε πρώτο πλάνο, μία σειρά σαν το The Bold Type έμοιαζε σχεδόν απαραίτητη.

Το The Bold Type βασίζεται στην ιστορία της editor in chief του περιοδικού Cosmopolitan, Joanna Coles

Ανάμεσα στις fashion φωτογραφίσεις, τα απανωτά άρθρα και τη σύνταξη ενός ολόκληρου περιοδικού, βρίσκονται και οι Jane, Sutton και Kat. Οι τρεις τους γνωρίστηκαν την πρώτη μέρα στη δουλειά -κάτω από ιδιαίτερες συνθήκες- κι έκτοτε ανέπτυξαν μία σπουδαία φιλία. Διανύουν και οι 3 την δεκαετία των 20 και προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο που μπορούν τόσο για τους εαυτούς, όσο και η μία για την άλλη.

Μαζί αποτελούν μία διαρκή υπενθύμιση πως το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε οι γυναίκες μεταξύ μας είναι να ενθαρρύνουμε η μία την άλλη. Ναι, έχοντας την Sutton στην παρέα και δουλεύοντας σε ένα γυναικείο περιοδικό, η μόδα και το makeup είναι συχνά θέματα συζήτησης. Το ίδιο συχνά όμως είναι το coming out των queer ανθρώπων, οι φυλετικές διακρίσεις στους δρόμους της Νέας Υόρκης, η σεξουαλική παρενόχληση στο εργασιακό περιβάλλον ή η προληπτική μαστεκτομή.

Η Jane, η Sutton και η Kat είναι τρεις γυναίκες που σίγουρα δεν έχουν manual για τη ζωή. Kάνουν πολλές φορές λάθος επιλογές και αγωνιούν συχνά για το αν είναι “σωστές φεμινίστριες”. Τη στιγμή μάλιστα που μάχονται με τον δικό τους τρόπο για την ισότητα, χωρίς να το αντιλαμβάνονται.

Το The Bold Type δεν είναι πάντοτε τόσο αληθοφανές και ρεαλιστικό, αλλά αυτό ακριβώς δεν είναι που χρειαζόμαστε τώρα;

Σίγουρα δεν είναι και πολύ ρεαλιστικό το ότι οι ηρωίδες δεν φορούν ποτέ δεύτερη μέρα τα ίδια ρούχα -ή έστω σε δεύτερο επεισόδιο. Όπως επίσης δεν είναι ρεαλιστικό το ότι με την πρώτη τους δουλειά μπορούν να πηγαίνουν με ταξί κάθε μέρα στο γραφείο. Είναι μάλιστα και πολλά τα βράδια που καταλήγουν με ένα άσχημο hangover, ωστόσο φτάνουν πάντοτε στη δουλειά αψεγάδιαστες κι έτοιμες για όλα.

Αυτά ακριβώς είναι και τα στοιχεία που συντελούν τη γοητεία της σειράς. Γιατί στην πραγματικότητα, αν θέλαμε να δούμε κάτι πιο ρεαλιστικό θα κοιτούσαμε γύρω μας. Αντ’ αυτού, μπαίνουμε κάτω από κουβέρτες, ανοίγουμε το Netflix και κάνουμε binge-watching με το The Bold Type. Με τέτοιες επιλογές, καλό θα ήταν οι απαιτήσεις μας να μην είναι τόσο υψηλές.

Ειδικά αυτήν την περίοδο, το The Bold Type μάς κάνει να ονειρευόμαστε και να θέλουμε να πάρουμε τις φίλες μας πιο συχνά τηλέφωνο

Σε κάθε επεισόδιο, ονειρευόμαστε μία ζωή έξω από τους τοίχους ενός διαμερίσματος, όπου η ζωή είναι και πάλι φυσιολογική. Τρώμε στα αγαπημένα street food μαγαζιά, ανακαλύπτουμε νέα bars και κάνουμε άσκοπες βόλτες -μετά τις 9 το βράδυ. Πολύ περισσότερο, όμως, εκτιμάμε τις γυναίκες της ζωής μας. Εκείνες που ίσως δεν μιλούν τόσο ανοιχτά και συχνά -γιατί έτσι έχουν μάθει– κι εκείνες που μας στέκονται, έστω κι από μακριά. Οι φίλες είναι εκείνες που μαλώνουν και τα βρίσκουν γιατί μπορούν να ζητήσουν μία συγγνώμη. Και είναι επίσης εκείνες που έχουν μάθει να ακούν και να είναι εκεί όταν όλοι οι άλλοι έχουν φύγει. Στην τελική, αν το καλοσκεφτείς, οι φίλες είναι όντως τα ωραιότερα love stories μας.

featured image: Netflix