Η ζωή μας είναι γεμάτη αντιφάσεις. Μας μαθαίνουν πως το κλειδί για την ευτυχία είναι η ανιδιοτέλεια. Να βάζεις τις ανάγκες των άλλων πάνω από τις δικές σου, να δίνεις χωρίς να σε νοιάζει εάν θα πάρεις, να σκέφτεσαι και να φέρεσαι όσο πιο καλοπροαίρετα μπορείς. Και γενικότερα, να απαρνιόμαστε τα υλικά αγαθά. Από την άλλη πλευρά όμως ζούμε επίσης σε μια απίστευτα καταναλωτική κοινωνία που συνεχώς μας δημιουργεί ανάγκες που δεν ξέραμε μέχρι πριν ότι είχαμε. Χρειαζόμαστε περισσότερα χρήματα, ένα μεγαλύτερο σπίτι, καλύτερο αυτοκίνητο και ούτω καθεξής. Χρειαζόμαστε, χωρίς να ξέρουμε το γιατί, περισσότερα από τα πάντα. Φυσικά, δεν μπορούμε να κρίνουμε κανέναν γιατί όλοι μας προσπαθούμε, όσο μπορούμε, να βρούμε την ισορροπία.  Παρόλα αυτά, υπάρχουν τρία ζώδια τα οποία δεν τα καταφέρνουν και τόσο καλά, ίσως επειδή δεν θέλουν, και είναι εξαιρετικά άπληστα. Ποια είναι αυτά;

Κριός: Ζητάει ασταμάτητα

Ο Κριός είναι το πρώτο ζώδιο στον αστρολογικό ημερολόγιο. Δηλαδή το πρώτο παιδί μια οικογένειας. Όταν θέλει κάτι θα κάνει τα πάντα για να του το δώσουν, ή να το πάρει μόνος του. Όπως κάνει ένα παιδί δεν θα σταματήσει να ζητάει μέχρι να επιτύχει τον σκοπό του. Είναι τρομερά ανυπόμονος. Παρακάμπτει ανθρώπους και κανόνες, δεν αφήνει τίποτα να μπει στον δρόμο του ακόμη και εάν σημαίνει πως θα καταστρέψει τα πάντα στο πέρασμά του. Αυτή η ατελείωτη ενέργεια του όμως δεν είναι τόσο αρνητική όσο φαίνεται. Εάν είσαι δίπλα του, δεν θα βαρεθείς ποτέ αφού θα ζείτε συνεχώς ένα κυνήγι χαμένου θησαυρού. Το μόνο πρόβλημα είναι πως εάν έχεις κάτι που το θέλει, θα στο πάρει με κάθε κόστος.

Λέων: Αναζητάει την προσοχή σου

Το μόνο μέρος που θα βρεις έναν Λέων, εάν τον ψάχνεις, είναι σε μια σκηνή να πρωταγωνιστεί. Στην πραγματικότητα όμως, και χωρίς παρεξήγηση, έχει πατήσει επί πτωμάτων για να φτάσει εκεί. Είναι πάντα μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας αλλά δεν μπορείς να δεις πόσους έχει προσπεράσει, και με ποιον τρόπο, για να βρεθεί μπροστά τους. Κυριολεκτικά ένας Λέων ”κλέβει” την παράσταση. Εάν όμως θέλουμε να τον συγχωρέσουμε μπορούμε να πούμε πως συνήθως δεν το συνειδητοποιεί ότι το κάνει. Απλώς δεν μπορεί να κρατήσει τόσο λάμψη μόνο για τον εαυτό του! Επίσης, όση προσοχή δέχεται από τους άλλους άλλη τόση δίνει γενναιόδωρα στους γύρω του.

Αιγόκερως: Θέλει πάντα το πρώτο βραβείο

Ο Αιγόκερως είναι σίγουρα το πιο μυστηριώδες ζώδιο γιατί την απληστία του δεν την πιάνει το ραντάρ σου. Ίσως ποτέ δεν έχεις παρατηρήσει πως κάνει τα πάντα για να πραγματοποιήσει τα όνειρά του. Θα βασανίσει πολλούς εάν χρειαστεί να ανταγωνιστεί για κάποιο βραβείο. Και όχι για οποιοδήποτε βραβείο, αλλά μόνο για το πρώτο. Όσο πιο σκληρά χρειαστεί να προσπαθήσει, τόσο το καλύτερο για αυτόν αφού λατρεύει τις προκλήσεις.  Παρόλο που η άπληστη φύση του μπορεί να σε τρομάζει κατά καιρούς, τουλάχιστον είναι άπληστος μόνο για εκείνα τα πράγματα για τα οποία δούλεψε πολύ και κουράστηκε.

featured photo: @dashapats