Κάποτε το mist προσώπου βρισκόταν απαραιτήτως σε κάθε τσάντα το καλοκαίρι. Ειδικά το evian είχε γίνει σήμα κατατεθέν ενός δροσιστικού σπρέι που μπορούσε να σε ανακουφίσει από κάθε ημέρα καύσωνα στην πόλη ή το νησί. Ωστόσο, σταδιακά και τα mist έγιναν μία μόδα που ξεχάστηκε. Φέτος ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι αναρωτιούνταν αν τελικά αυτά τα σπρέι ωφελούν το πρόσωπο.

Η απάντηση είναι “ναι”, γιατί η σύσταση στα mist προσώπου έχει αλλάξει σημαντικά τα τελευταία χρόνια

Γι’αυτό και είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζεις πάντοτε ποια συστατικά περιέχονται στο mist που πρόκειται να αγοράσεις. Αντί να έχουν ως βάση τους το νερό, πολλά είναι εκείνα τα σπρέι που πλέον χρησιμοποιούν ενεργά συστατικά. Ακριβώς όπως η καθημερινή σου ρουτίνα περιποίησης μπορούν κι αυτά να συμβάλουν με τον δικό τους τρόπο. Η ποσότητα αυτών των ενεργών συστατικών είναι που θα καθορίσει και την αποτελεσματικότητα του προϊόντος. Με ένα μόνο ψέκασμα το πρόσωπο σου μπορεί να λάβει όλες τις βιταμίνες, τα αντιοξειδωτικά και την ενυδάτωση που χρειάζεται μέσα στην ημέρα.

Το μυστικό εξακολουθεί όμως να κρύβεται στο πώς και το πότε θα εφαρμόσεις το mist προσώπου σου

Είναι λογικό να πιστεύεις ότι αυτές οι μικρές δόσεις από το mist σου με ένα μικρό ψέκασμα μπορεί να αφήσουν την επιδερμίδα σου περισσότερο αφυδατωμένη απ’ όσο τη βρήκαν. Ειδικά σε ένα πολύ ζεστό και ξηρό κλίμα, όπως το καλοκαιρινό είναι προτιμότερο να αφήσεις στην άκρη τα πολλά ενεργά συστατικά και να στραφείς σε κάτι ιδιαίτερα ενυδατικό. Για παράδειγμα, μπορείς να επιλέξεις μία ενυδατική κρέμα σε σπρέι και να την ανανεώνεις συχνά.

Αν παρόλα αυτά δεν σε απασχολεί τόσο αυτό, τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι το πότε θα εφαρμόσεις το mist μέσα στη μέρα σου. Ιδανικά, μπορείς ψεκαστείς μετά τον καθαρισμό του προσώπου σου και προτού εφαρμόσεις κάποιο serum ή ενυδατική. Το mist θα κάνει το δέρμα σου όσο νωπό πρέπει για να απορροφήσει έπειτα με καλύτερο τρόπο τα υπόλοιπα προϊόντα.