Κάθε Άνοιξη οι αποφάσεις για τα μαλλιά μας έχουν κάποια -πολύ συγκεκριμένα- κοινά. Διαλέγουμε πιο κοντά κουρέματα και πιο εύκολα στο styling αφού ξέρουμε πως τους επόμενους μήνες η θερμοκρασία θα ανέβει και θα θέλουμε λιγότερο χρόνο με τα μαλλιά μας. Δεν επικεντρωνόμαστε σε αφέλειες και περίπλοκα κουρέματα. Πάμε με οδηγό όσο πιο εύκολο και φυσικό αποτέλεσμα. Έτσι, σχεδόν κάθε Άνοιξη στις προτάσεις επικρατεί το pixie, το κοντό bob ή το μήκος μέχρι τους ώμους. Κουρέματα που δεν απαιτούν ιδιαίτερο φορμάρισμα, περίπλοκες τεχνικές και πολλά προϊόντα styling.

Αν το αναζητήσεις το Internet θα το βρεις ως Clavicut

Εδώ και πολλά χρόνια είναι αγαπημένο κούρεμα. Το clavicut προκύπτει από την αγγλική λέξη clavicle που σημαίνει κλείδα. Είναι αγαπημένο όλα αυτά τα χρόνια επειδή βρίσκεται ανάμεσα σε δύο κόσμους. Εκείνον που τολμήσαμε να κόψουμε τα μαλλιά μας σε ένα bob αλλά και σε εκείνον που μείναμε safe στο μήκος κοντά στους ώμους και δεν υπερβάλαμε. Μοιάζει να ταιριάζει σε όλους τους τύπους μαλλιών και σε όλα τα σχήματα προσώπου γιατί είναι ακριβώς αυτό. Ένα πολυμορφικό κούρεμα που συνδυάζει δύο διαφορετικά κουρέματα, ταυτόχρονα.

Το κλασικό ’60s pixie κούρεμα

Ίσως τελικά να μην ξεπεραστεί ποτέ σαν κούρεμα αφού οι ειδικοί έχουν προβλέψει πως τα pixie cuts θα είναι παντού το 2020.  Είναι ένα από  τα πιο άνετα κουρέματα και ταιριάζει πολύ καλά σε λεπτά μαλλιά αφού δημιουργεί την ψευδαίσθηση του έξτρα όγκου και υφής.

Οι κομμωτές το ονομάζουν “Graduated” Bob

To bob εδώ και χρόνια συγκαταλέγεται στα κλασικά πλέον κουρέματα. To bob είναι το bob αλλά φέτος την άνοιξη μοιάζει σαν να έχει ένα επιπλέον στοιχείο αναβάθμισης. Ποιο είναι αυτό; Είναι το ίδιο πράγμα που του δίνει το όνομα “graduated bob”. Η γραμμή του ξεκινάει με πιο μακριά μήκη στο μπροστινό μέρος και πιο κοντά στον αυχένα, σχεδόν σχηματίζοντας μία V γραμμή σαν σχέδιο. Αυτό είναι που δίνει μία διαφορετική κίνηση στα μαλλιά, εξηγούν οι κομμωτές. 

featured photo & photos: popsugar.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: 10 celebrity hairstylists και makeup artists για να ακολουθήσεις στο Instagram