Μαζί με την Άνοιξη που έρχεται σιγά σιγά, οι έρευνες μας δείχνουν πως μπήκε και η εποχή των χωρισμών. Μέχρι τώρα πιστεύαμε πως η περίοδος που χωρίζουν τα περισσότερα ζευγάρια είναι λίγο πριν τα Χριστούγεννα. Αλλά τελικά φαίνεται πως με το που μπαίνει ο Μάρτιος, όσοι είναι να χωρίσουν, με έναν μαγικό τρόπο το παίρνουν απόφαση. Ίσως να φταίει το ότι έχουν περάσει πολλές κρίσιμες ημερομηνίες όπως τα Χριστούγεννα, η Πρωτοχρονιά και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Από την άλλη φυσικά, πολλοί ετοιμάζονται για το καλοκαίρι. Το καλοκαίρι είναι η εποχή που πολλοί θέλουν να είναι ελεύθεροι για να μπορούν να “παίξουν” όσο θέλουν, χωρίς τύψεις.

Πως φτάνουμε λοιπόν σε ένα χωρισμό; Παρακάτω θα διαβάσεις όλα τα στάδια!

Η σκέψη

Όλα κυλούν ομαλά αλλά αρχίζεις να νιώθεις πως κάτι σου φταίει. Ακόμα δεν μπορείς να προσδιορίσεις τι είναι αλλά ξέρεις πως υπάρχει.

Η συνειδητοποίηση

Τα πρώτα σημάδια πως κάτι πάει λάθος σε αυτή τη σχέση αρχίζουν να εμφανίζονται. Κι εσύ συνειδητοποιείς πως κάποια πράγματα ίσως δεν θα έπρεπε να συμβαίνουν και πως είναι όντως «λάθος» σε αυτή τη σχέση.

Η προετοιμασία

Πλέον δεν νιώθεις ευτυχισμένη οπότε έχεις πάρει την απόφαση πως θέλεις να λήξεις αυτή τη σχέση. Αλλά δεν ξέρεις ακριβώς το πώς θα το κάνεις. Αυτό το στάδιο μπορεί να διαρκέσει ακόμα και μήνες. Από τη μία ξέρεις τι θέλεις αλλά από την άλλη δεν έχει ιδέα πώς να το προσεγγίσεις χωρίς να πληγώσεις τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου.

Ο χωρισμός

Κάνεις το μεγάλο βήμα και χωρίζεις. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται με τη μία αλλά σε κάποιες περιπτώσεις το πας σιγά σιγά και έμμεσα για να δώσεις στον άλλον την ευκαιρία να προετοιμαστεί.

Το μετά

Σε αυτό το στάδιο θα επιστρέψει ο ένας στον άλλον τα υπάρχοντά του, αν μένατε μαζί αυτή είναι η φάση της μετακόμισης. Αυτό ίσως να είναι ακόμη πιο δύσκολο στάδιο και από τον χωρισμό γιατί εδώ είναι που πραγματικά αλλάζει η ζωή σας και η καθημερινότητα. Οι έρευνες λένε πως αν δεν τα  βρείτε ξανά σε αυτό το στάδιο, τότε δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα και στο μέλλον.

featured image: Glamour