Τις τάρτες τις λατρεύουμε πόσο μάλλον όταν μπορούμε να τις φτιάξουμε εύκολα και γρήγορα χρησιμοποιώντας υγιεινά και ποιοτικά προϊόντα. Εάν έχεις την ίδια άποψη τότε δύσκολα θα αντισταθείς σε αυτή τη συνταγή για τάρτα με ντακάκια χαρουπιού, ανθότυρο, ψητά αχλάδια και προσούτο.

Ο συνδυασμός γλυκού και αλμυρού μαζί με τα αγαπημένα μας ντακάκια χαρουπιού από τον φούρνο Ντουρουντούς  κάνουν σίγουρα τη διαφορά και δημιουργούν μια γευστική πρόταση που θα κάνεις καιρό να ξεπεράσεις!

Υλικά για ια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκατοστών:

Για τη βάση:

Για τη γέμιση:

  • 300 γραμμάρια ανθότυρο
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι

Για το γαρνίρισμα:

  • 5 αχλάδια
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο
  • 1-2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο λευκό πιπέρι
  • 20 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2-3 κλαράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • prosciutto crudo, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Για τη βάση:

Βρέξε τα παξιμάδια ελαφρώς και μόλις μαλακώσουν λίγο, σπάστα με τα χέρια σου. Χτύπα τα παξιμάδια στο μούλτι μαζί με το ελαιόλαδο. Μετάφερε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και πίεσέ το με τα χέρια σου έτσι ώστε να αποκτήσει την υφή ζύμης. Μετάφερε τη ζύμη στην ταρτιέρα και πίεσέ την πολύ καλά ώστε να καλύψει την επιφάνεια και τα πλαϊνά της ταρτιέρας και να είναι όσο πιο λεία γίνεται. Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά ώστε να σφίξει.

Για τη γέμιση:

Στον κάδο του μίξερ, χτύπα το γιαούρτι με το ανθότυρο και το αλατοπίπερο, ώσπου να ομογενοποιηθούν. Γέμισε την τάρτα και ίσιωσε την επιφάνεια με μια σπάτουλα. Τοποθέτησε την τάρτα στο ψυγείο.

Η συνταγή είναι μια δημιουργία της Madame Gateux.

Ανακάλυψε περισσότερα προϊόντα και συνταγές στο: ntourountous.gr