Αγόρασε φιστίκια Αιγίνης από το σούπερ μάρκετ ή μία κάβα και μερικά lime από το μανάβικο και ετοιμάσου για τη πιο λαχταριστή τάρτα του φθινοπώρου.

Τι θα χρειαστείς:

Για τη βάση: 250 γραμμάρια μπισκότα 80 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο Για τη γέμιση:

3 μεγάλα αυγά ⅓ της κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις ½ κουταλάκι αλάτι 1 κούπα ζάχαρη 125 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο το ξύσμα από 4 lime ½ κούπα χυμό lime 300ml κρέμα γάλακτος

ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης και άχνη ζάχανη για πασπάλισμα

Πως να το φτιάξεις:

Βουτύρωσε μία φόρμα τάρτας ή κόψε και στρώσε αντικολλητικό χαρτί. Προθέρμανε τον φούρνο τους 220 βαθμούς (όχι στην λειτουργία αέρα).

Για τη βάση: Σπάσε τα μπισκότα με ένα μπλέντερ. Σε ένα μπολ βάλε τα μπισκότα και το βούτυρο και δούλεψε καλά να πάει το βούτυρο σε όλα τα μπισκότα. Βάλε το μείγμα στον πάτο της φόρμας και πίεσε τα μπισκότα να στρώσουν καλά. Άφησε ½ εκατοστό μπισκότο να ανέβει προς τα πλαϊνά της φόρμας. Βάλε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσεις τα υπόλοιπα της συνταγής.

Για τη γέμιση: Χτύπησε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπολ. Πρόσθεσε τα αυγά, το αλάτι και τη ζάχαρη και συνέχισε να χτυπάς το μείγμα με ένα μίξερ. Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.  Μην το παρακάνεις με το μίξερ, θέλουμε απλά να ενωθούν τα υλικά.  Βγάλε τη βάση από το ψυγείο και βάλε το μείγμα των αυγών πάνω από εκείνο του μπισκότου. Ψήσε την τάρτα για 45 λεπτά μέχρι η επιφάνεια να χρυσίσει.

Άφησε την τάρτα να κρυώσει, σκέπασε την με διάφανη μεμβράνη και βάλε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Για να σερβίρεις αφαίρεσε τη μεμβράνη, πασπάλισε με τα φιστίκια και με άχνη.
featured photo & recipe: dish.co.nz