Φροντίζουμε την ενυδάτωση των μαλλιών μας για να έχουμε πιο υγιή εικόνα στο σύνολο, για να αποφύγουμε την ψαλίδα και τη φθορά στις άκρες, για να γλυτώσουμε από το φριζάρισμα, για να ξεμπλέξουμε πιο εύκολα τα μαλλιά μας. Τα οφέλη της ενυδάτωσης είναι ατελείωτα. Διανύοντας όμως μία περίοδο που προσπαθούμε να κάνουμε όλο και πιο σύντομες τις διαδικασίες αλλά και όλο και λιγότερο απαιτητικά τα μαλλιά μας, το ερώτημα είναι ‘τα ενυδατώνουμε αρκετά’;

Οι παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψη μας, πολλοί. Ο κάθε ένας από μας έχει το δικό τον, μοναδικό τύπο τρίχας. Η πυκνότητα, η υφή, η ποιότητα. Αν είναι λεπτά, ξηρά, κυματιστά. Και μαζί μ’ αυτό πρέπει να λάβουμε υπόψη μας τις συνήθειες styling. Τις χημικές θεραπείες, την έκθεση στον ήλιο, την ποιότητα του νερού, τη διατροφή. Κι ενώ τα σαμπουάν φροντίζουν την υγεία του τριχωτού, τα conditioners φροντίζουν τις άκρες. Ανεξάρτητα από το ποιόν σκοπό θέλουμε να δουλέψουμε, το μαλακτικό δεν πρέπει να παραλείπεται. Κι ας σταθούμε σ’ αυτό.

Λεπτά μαλλιά

Η ιδανική συχνότητα είναι κάθε δεύτερο λούσιμο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Μια βασική προτεραιότητα για τα λεπτά μαλλιά είναι να αποφύγεις το μπλέξιμο. H χρήση του conditioner είναι προτιμότερη σε αντίθεση με τη χρήση μιας βούρτσας, για να ξεμπερδέψεις τα μαλλιά σου. Χτένισε τα μαλλιά σου με μία χτένα, με απαλές κινήσεις, κατά τη διάρκεια του λουσίματος.

Εαν πάλι βρίσκεις πως τα μαλλιά σου είναι παραπάνω ενυδατωμένα από όσο χρειάζεται και η χρήση της μαλακτικής κρέμας τα βαραίνει, τότε μείωσε τη χρήση του σε κάθε τρίτο λούσιμο. Απλά φρόντισε σε αυτή την περίπτωση να μην ταλαιπωρείς τα μαλλιά σου με συσκευές ισιώματος ή βαριά προϊόντα styling.

Χοντρή τρίχα

Συνήθως είναι πιο υγιή μαλλιά τα μαλλιά με χοντρή τρίχα αλλά είναι κι εκείνα με τις μεγαλύτερες ανάγκες. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι πρέπει να χρησιμοποιείς κρέμα σε κάθε λούσιμο από τη μέση των μαλλιών μέχρι τις άκρες. Φρόντισε την ενυδάτωσή τους με μία πλούσια μάσκα και ένα ξηρό λάδι στο τελείωμα.

Βαμμένα μαλλιά

Τα μαλλιά που έχουν υποστεί επεξεργασία με χρώμα, θα πρέπει να τα φροντίζεις με μια βαθιά περιποίηση 1-2 φορές την εβδομάδα. Το conditioner θα κρατήσει τα μαλλιά μαλακά και λεία και θα καταπολεμήσει φθορά που προκαλούν οι βαφές. Όσο για το καθημερινό λούσιμο, έχε υπόψη σου πως υπάρχει μια σειρά από ειδικά προϊόντα για βαμμένα μαλλιά αναλόγως το χρώμα που έχεις επιλέξει.

Ξηρά μαλλιά

Τα ξηρά μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα styling ή αλλαγών στις θερμοκρασίες. Οι εναλλαγές των θερμοκρασιών από εξωτερικούς σε εσωτερικούς χώρους αφαιρούν τη φυσική υγρασία της τρίχας και αφυδατώνουν περισσότερο τα μαλλιά. Θα χρησιμοποιήσεις μαλακτική κρέμα και ενυδατική μάσκα αυστηρά σε κάθε λούσιμο. Συμπληρωματικά, ανακάλυψε κι άλλες θεραπείες όπως ξηρά λάδια, leave on μάσκες και θεραπείες ενυδάτωσης που γίνονται μόνο σε κομμωτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ: Οι cropped αφέλειες φαίνεται πως είναι η πιο ισχυρή τάση στα μαλλιά