Τώρα που έγινε επιτέλους η αρχή, κανείς δεν μας κρατά πλέον μακριά από τα αγαπημένα μας θερινά σινεμά. Η πρώτη εβδομάδα προβολών σημειώθηκε από πολλές sold out προβολές, ωστόσο οι περισσότερες ταινίες που έκαναν την πρεμιέρα τους, συνεχίζουν κανονικά τις προβολές τους. Είτε τις έχεις δει από την άνεση του σαλονιού σου, είτε όχι, σε διαβεβαιώνουμε ότι η εμπειρία του θερινού σινεμά δε συγκρίνεται με τίποτα άλλο. Έτσι παρακάτω θα βρεις τις προβολές αυτής της εβδομάδας στα θερινά σινεμά της Αθήνας για να ετοιμάσεις το πρόγραμμά σου.

Nomadland

Δεν θα ήταν ποτέ δυνατόν η οσκαρική ταινία της χρονιάς να παραμείνει στα θερινά σινεμά για μία μόνο εβδομάδα. Έτσι, συνεχίζει κανονικά το ταξίδι για μερικές ημέρες ακόμη. Η Frances McDormand στην τελετή των βραβείων μας έβαλε να υποσχεθούμε ότι αυτή την ταινία θα τη δούμε μία μέρα στη μεγάλη οθόνη πλάι στους αγαπημένους μας. Δεν μπορούμε σίγουρα να αθετήσουμε την υπόσχεση αυτή.

Θα δεις το Nomadland:

Soul

Άλλη μία οσκαρική επιτυχία, το Soul είναι εκείνη η animated ταινία που πρέπει να την δουν οπωσδήποτε όλοι οι “μεγάλοι”. Όχι τόσο για να μάθουν τι πάει να πει jazz, αλλά για να θυμηθούν πως η ζωή είναι πολύ μικρή για να μην κάνουμε όσα αγαπάμε πραγματικά.

Θα δεις το Soul:

Ένας Έντιμος Κλέφτης

Ο Liam Neeson επιστρέφει για άλλη μία φορά στο είδος που γνωρίζει καλύτερα. Σίγουρα δεν είναι η ταινία που ονειρεύεσαι να δεις σε ένα θερινό σινεμά. Αν όμως σου έχουν λείψει έστω και λίγο οι ταινίες δράσης αυτή τη χρονιά, θα της δώσεις μία ευκαιρία.

Θα δεις το Ένας Έντιμος Κλέφτης:

Supernova

To Supernova με τους Colin Firth και Stanley Tucci είναι εκείνη η ταινία που μας συγκίνησε ήδη από το trailer της. Μαζί με αυτό το ζευγάρι καλούμαστε κι εμείς να μάθουμε τι συμβαίνει όταν η άνοια χτυπά πολύ νωρίς την πόρτα στη ζωή ενός ανθρώπου.

Martin Eden

Βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Jack London, αυτή η ταινία έχει στο επίκεντρο της τον Martin Eden, έναν άντρα που μέσα από την ανέχεια πασχίζει να γίνει ο συγγραφέας που ονειρεύεται.

For Sama

Σε αυτό το ντοκιμαντέρ, μέσα από την ιστορία της Waad βλέπουμε την πραγματική κατάσταση της Συρίας και όσα αναγκάζονται οι άνθρωποι να θυσιάσουν για να επιβιώσουν.

Θερινό ΑΜΙΚΟ (Χαλάνδρι)