Πρωταγωνίστρια συναντάει τυχαία πρωταγωνιστή στο μανάβικο της γειτονιάς ή πέφτει πάνω του σε ένα διάδρομο του σούπερ μάρκετ, γνωρίζονται και στο τέλος ερωτεύονται και ζουν αυτοί καλά κ εμείς καλύτερα. Cut. Πόσες φορές έχεις δει αυτό το σενάριο; Πάρα πολλές θα μου πεις. Το Hollywood, όπως και εμείς άλλωστε, αγαπάει πολύ τα love stories και τα happy end. Κάποια στιγμή όμως μετά από τόσα ουτοπικά σενάρια, φτάνεις σε ένα σημείο που λες: «Αρκετά! Όχι άλλο ρομάντζο!». ΟΚ, οι ταινίες είναι βγαλμένες από τη ζωή, αλλά η ζωή δεν είναι πάντα ειδυλλιακή.

Γι ’αυτό λοιπόν ψάξαμε και σου προτείνουμε τις ταινίες εκείνες που σου δείχνουν τι γίνεται… στο μετά. Αυτές που έρχονται να σου δείξουν ότι μερικές φορές τα πράγματα είναι δεν πάνε έτσι ακριβώς όπως τα είχες στο μυαλό σου. Και αυτό δεν σημαίνει ότι είναι απαραίτητα η κακή εκδοχή του σεναρίου

Marriage Story

Στο «Marriage Story», τη νέα ταινία του Noah Baumbach, πρωταγωνιστούν η Scarlett Johansson και ο Adam Driver και μας δείχνουν μια πιο περίπλοκη και πιο ρεαλιστική πλευρά ενός διαζυγίου. Με πλευρές αστείες, ανθρώπινες και κυρίως αληθινές. Μια «αντι-ρομαντική» κομεντί, που παρόλα αυτά θα σε κάνει να χαμογελάσεις.

Crazy, Stupid, Love

Πέρα από το ότι πρωταγωνιστεί ο Ryan Gosling σε μια τρομερή συνεργασία με τον Steve Carell, το «Crazy Stupid Love» είναι από τις ταινίες που σε εκπλήσσουν ευχάριστα. Ένα πολύ έξυπνο σενάριο με αστείους διαλόγους, σε κάνει να θες να γελάσεις με το πόσο περίπλοκα μπορεί να εξελιχθούν τα πράγματα κάποιες φορές.

Eat Pray Love

Αφήνοντας πίσω καριέρα, σύζυγο και ζωή, η Julia Roberts στο «Eat Pray Love» αποφασίζει ότι προκειμένου να βρει τον εαυτό της, πρέπει να φύγει μακριά από όλα. Μέσα από την Ιταλία, την Ινδία και το Μπαλί, μας παίρνει μαζί της σε ένα ταξίδι αυτοβελτίωσης και μας δείχνει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στην ευτυχία σου το να βρίσκεις τον εαυτό σου.

It’s Complicated

Σε μια τελείως διαφορετική εκδοχή ενός χωρισμένου ζευγαριού, η Meryl Streep και ο Alec Baldwin μας δείχνουν ότι κάποιες φορές το timing δεν παίζει κανένα ρόλο στον έρωτα. Τα πράγματα δεν κυλάνε πάντα ακριβώς με την σειρά που τα θέλουμε, αλλά στη δική τους περίπτωση δεν είναι κάτι που φαίνεται να τους απασχολεί ιδιαίτερα.

Someone Great

Η Gina Rodriguez στην ταινία του Netflix, “Someone Great”, μας δείχνει πόσο επίπονο μπορεί να γίνει το να βιώνεις ένα μακροχρόνιο χωρισμό και πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν οι φίλες σου προκειμένου να τον ξεπεράσεις. Με ευχάριστες ερμηνείες, συγκινητικά flashback και σκηνές γέλιου, είναι από τις ταινίες που είτε την δεις μόνη σου είτε με παρέα, θα βρεις σίγουρα σημεία να ταυτιστείς και να γελάσεις.

featured image: variety.com