Το Negroni είναι ένας καλός λόγος να χαρείς που χειμώνιασε

Το Negroni είναι ένας καλός λόγος να χαρείς που χειμώνιασε

Έστω και απότομα

Εύκολο και ανανεωτικά πικρό, το Negroni υποτίθεται πως πρωτοφτιάχτηκε στη Φλωρεντία από έναν Ιταλό που απαίτησε από τον bartender να αντικαταστήσει την club soda στον Americano του, με gin.

Γενικά, λίγα cocktails έχουν δεχτεί τόσους πειραματισμούς όσο το Negroni. Στην αρχική του συνταγή με το gin, το Campari και το γλυκό βερμούτ έγιναν η πλατφόρμα στην οποία γενιές mixologists έχουν αφήσει το προσωπικό τους στίγμα.

Πώς φτιάχνεις όμως τη ιδανική εκδοχή του Negroni;

Ξεκίνησε επιλέγοντας τα σωστά υλικά βάσης. Το κλειδί για ένα τέλειο Negroni είναι να βρεις το γλυκό βερμούτ το οποίο να συμπληρώνει και όχι να αποδυναμώνει την πικρή γεύση.

Υλικά

30ml gin

30ml Campari

Για το γαρνίρισμα: μια φλούδα πορτοκαλιού

Προετοιμασία

Πρόσθεσε όλα τα υλικά σε ένα shaker γεμάτο πάγο και ανακάτεψε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Περίχυσε το σε ένα ποτήρι με μεγάλα παγάκια.

Γαρνίρισε με τη φλούδα πορτοκαλιού.

featured image: Imbibe Magazine

0 replies

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.