Έχεις δει την ταινία Stargirl ακόμα; Μάλλον τη χρειάζεσαι. Κλεινόμαστε πίσω από πόρτες που υπόσχονται να μας κρατήσουν ασφαλείς. Απομακρυνόμαστε από όσα πιστεύουμε και τις ισορροπίες που υπό άλλες συνθήκες θα διατηρούσαμε. Κάπως έτσι χάνουμε τη σύνδεση του σώματος, του μυαλού και της ψυχής μας. Κάπου εκεί θα χωρούσε μια δόση μαγείας. Aυτή τη μαγεία την έχει φέρει το Stargirl του Disney+.

Η ταινία

Η ταινία Stargirl (2020) είναι μια Αμερικάνικη δραματική ταινία βασισμένη στο ομότιτλο μυθιστόρημα της Jerry Spinelli που έκανε το ντεμπούτο της στο Disney+. Ένας έφηβος ερωτεύεται μια ιδιαίτερη και εκκεντρική συμμαθήτριά του, τη Stargirl Caraway. Η Stargirl είναι ένα ελεύθερο πνεύμα. Η ταινία απεικονίζει τα έντονα συναισθήματα, την πραγματική έκφραση των χαρακτήρων και τη διαδικασία αποδοχής και κατάκτησης της ιδιαιτερότητάς τους. Όλα αυτά εκτυλίσσονται εντός του πλαισίου του πρώτου έρωτα των πρωταγωνιστών.

Το trailer

Το μυστικό του Stargirl εμφανίζεται στο τέλος

Η Stargirl εξαφανίζεται όσο μαγικά είχε εμφανιστεί. Ο Leo πηγαίνει να την ψάξει, αλλά η μαμά της έχει πουλήσει το σπίτι τους και έχει μετακομίσει. Ο Leo φτάνει τελικά στο γραφείο της Stargirl που ανέφερε νωρίτερα στην ταινία όταν ο Λέων ρώτησε γιατί η κρεβατοκάμαρά της ήταν τόσο άδεια. Του είπε ότι η λάμψη και οι κορδέλες ήταν στο γραφείο της και εκεί ακριβώς ήταν: σε ένα υπόστεγο από τον τόπο του Archie (Giancarlo Esposito). Στο γραφείο, ο Leo βρίσκει όλες τις σημειώσεις της Stargirl για τα γενέθλια των ανθρώπων (έτσι θα μπορούσε να τους δώσει δώρα) όπου ζούσαν στην πόλη.

Μπορεί να έχει μπει στο Mica High για πρώτη χρονιά εκείνο το έτος, αλλά ήταν πάντα παρούσα, απλά εκπαιδευόταν από το σπίτι. Έτσι, οι γραβάτες που ο Leo έπαιρνε για τα γενέθλιά του κάθε χρόνο ήταν πραγματικά εκπλήξεις από πολύ πριν μάθει ότι υπήρχε η Stargirl. Η Stargirl είναι ένα κορίτσι πλασμένο από μαγεία και ο σύντομος χρόνος της στο Mica High τους αλλάζει όλους προς το καλύτερο.  Η ευκολία με την οποία εμφανίστηκε, προσαρμόστηκε και έκανε καλύτερο το περιβάλλον του Mica High, έκανε τον Leo να την αποθεώσει και να θεωρήσει ότι ήταν απλά ένα φάντασμα. Όμως δεν ήταν. Ήταν απλά ένα κορίτσι που ήθελε να κάνει φίλους.

featured image: Cosmopolitan