Γενικά, σε θέματα σχέσεων όλοι είμαστε ίσοι. Βγαίνουμε ραντεβού (ή δε βγαίνουμε), ερωτευόμαστε, κάνουμε σχέσεις, χωρίζουμε και πάλι από την αρχή. Από ό,τι φαίνεται, όμως, κάποια ζώδια είναι πιθανό να βιώσουν περισσότερους χωρισμούς από τα υπόλοιπα. 

Αυτό, φυσικά, δεν είναι απαραίτητα κακό. Το να επιλέγει ένας άνθρωπος την ελευθερία του και να βάζει τον εαυτό του ως προτεραιότητα είναι απόλυτα δεκτό. Αυτή μάλιστα είναι και η περίπτωση του ενός από τα παρακάτω ζώδια. Ωστόσο και το να κάνει κανείς focus στα αρνητικά στοιχεία του συντρόφου του μπορεί να του ανοίξει κυριολεκτικά τα μάτια. Και από εδώ και πέρα να ξέρει τι δε θέλει στην ερωτική του ζωή.

Στη σχέση ερωτικής ζωής και αστρολογίας, είναι σημαντικό να δίνουμε λίγη σημασία στα χαρακτηριστικά του κάθε ζωδίου μέσα σε μια σχέση. Για παράδειγμα, στους Ταύρους αρέσει η ηρεμία και η ικανοποίηση. Επίσης πρόκειται για άτομα σταθερά και πιστά. Ένας Ταύρος, λοιπόν, δε θα βιώσει άπειρους χωρισμούς στη ζωή του, γιατί θέτει προτεραιότητες.

Ένας Σκορπιός μπορεί να είναι πάρα πολύ πιστός, χαρακτηριστικό που τον εξυπηρετεί όταν κάνει μακροχρόνιες σχέσεις. Το ίδιο ισχύει και για τον Αιγόκερω, ο οποίος προτιμά να δίνει την ενέργειά του στο να διορθώνει τις σχέσεις του παρά να φεύγει από αυτές.

Τα δύο ζώδια που ακολουθούν, ωστόσο, ίσως να έχουν κάποια χαρακτηριστικά που να τα οδηγούν συχνότερα στους χωρισμούς. Αυτό δε σημαίνει ότι δε μπορούν να δημιουργήσουν επιτυχημένες, υγιείς, μακροχρόνιες σχέσεις αν θέλουν. Διάβασε κάποιους λόγους για τους οποίους μπορεί να δυσκολεύονται λίγο παραπάνω, αλλά και τι μπορούν να κάνουν για αυτό.

Καρκίνος

Ως ένα από τα πιο καλλιεργημένα ζώδια, ο Καρκίνος έχει την τάση να αποζητά την ασφάλεια σε μια σχέση. Ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Αλλά από τη στιγμή που μπορεί να είναι λίγο ανασφαλής, δείχνει να “κολλάει” στο δικό του τρόπο.

Είναι καχύποπτος από τη φύση του λόγω των ανασφαλειών του. Και αυτό είναι κάτι που προβάλλει συνεχώς στο σύντροφό του. Αυτή είναι μια συμπεριφορά που μπορεί να οδηγήσει σε πολλούς, συνεχόμενους χωρισμούς. Συχνά ακόμα και με το ίδιο άτομο, ξανά και ξανά.

Οι χωρισμοί έρχονται όταν ο Καρκίνος παίρνει τα πράγματα πολύ προσωπικά. Αφού συχνά βλέπει προβλήματα και λάθη στη σχέση, εκεί που δεν υπάρχουν. Επίσης, οι Καρκίνοι είναι τέλειοι στις δραματικές καταστάσεις των οποίων το αποτέλεσμα είναι συνήθως ένας χωρισμός.

Αυτός ο φαύλος κύκλος μπορεί να σταματήσει όταν θα θελήσει να κάνει αυτή τη σχέση να δουλέψει. Οι Καρκίνοι θα βρουν περισσότερη σταθερότητα στη σχέση τους όταν ψάξουν την ασφάλεια μέσα τους. Όταν σταματήσουν να περιμένουν από τη σχέση τους να τους την εξασφαλίσει. Όταν ένας Καρκίνος βρει τη σωστή σχέση, ανθίζει μέσα σε αυτή. Και συχνά καταλήγει να βρίσκει την ασφάλεια που πάντα έψαχνε.

Υδροχόος

Ως ζώδιο με ελεύθερο πνεύμα, ο Υδροχόος ίσως νιώσει ότι καταπιέζεται ή μένει πίσω όταν είναι σε μια σχέση. Χαρακτηριστικό που μπορεί να αποτελέσει πρόκληση για τον ίδιο αλλά και για το σύντροφό του.

Αν μια σχέση έχει κανόνες -οι περισσότερες σχέσεις έχουν- ο Υδροχόος μπορεί να γίνει λίγο ψυχρός και απρόσωπος απέναντι στον παρτενέρ του. Με την κατηγορία ότι προσπαθεί να τον ελέγξει. Αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε χωρισμό. Επίσης, μπορεί να είναι λίγο δύσκολος στο να εκφραστεί συναισθηματικά, κάτι που κάνει έναν χωρισμό ακόμα πιο πιθανό.

Ο Υδροχόος αγαπάει πραγματικά τους ανθρώπους και μπορεί να κάνει μια σχέση να δουλέψει αν το επιλέξει. Αν θέλει να βρει σταθερότητα στη σχέση του και να αποφύγει το δράμα, θα πρέπει να επιλέξει ένα άτομο με παρόμοιο ταμπεραμέντο. 

Όντας με κάποιον που επίσης δε θέλει κανόνες και καταπιέσεις. Οι Υδροχόοι τα πάνε καλά με ανεξάρτητα άτομα, δημιουργικά, που σκέφτονται με πιο ελεύθερο τρόπο. Βρίσκοντας λοιπόν κάποιον που τους μοιάζει λίγο παραπάνω, θα αποφύγουν τους συχνούς χωρισμούς.

Φυσικά, ένας χωρισμός μπορεί να συμβεί στον οποιοδήποτε. Ακόμα και σε ζώδια που παίζουν καλά το “παιχνίδι” των σχέσεων. Το μόνο SOS είναι η έμφαση στα χαρακτηριστικά που κάνουν μια ερωτική σχέση λειτουργική.

Δες ακόμα: Αυτά είναι τα 3 ζώδια που θα δυσκολευτείς να τα κάνεις να ζηλέψουν
featured image: Andrew Zaeh for Bustle