Τα τελευταία τρία περίπου χρόνια η yoga έχει μπει αισθητά στη ζωή μου κι έχει γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της. Την αγάπησα όμως περισσότερο όταν άρχισα να ακούω περισσότερο το σώμα μου, και κατ’ επέκταση το πώς αισθάνομαι, το τι θέλω και το τι μου ταιριάζει τελικά. Όταν δηλαδή στοιχεία από τη φιλοσοφία που τη διέπουν, άρχισαν να διέπουν και τη δική μου καθημερινότητα, Πέρα από τις ώρες πρακτικής πάνω στο yoga mat.

Όλο αυτό το διάστημα λοιπόν, έχω ανακαλύψει και ξεχωρίσει 4 youtube channels που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σου, γιατί και η πρακτική στο σπίτι είναι εξίσου θεραπευτική για το σώμα και βοηθάει στο να μη χάνεται η επαφή όταν η ρουτίνα νικάει τον ελεύθερο χρόνο.

Yoga with Andriene

Με 2,6 εκατομμύρια subscribers, μάλλον κάτι θα κάνει καλά! Η Adriene δημιούργησε το κανάλι της το 2012 και τα ολιγόλεπτα ή μεγαλύτερης διάρκειας video της είναι κατηγοριοποιημένα σε πρακτικές που απευθύνονται σε διαφορετικές ψυχοσωματικές ανάγκες όπως είναι το έντονο στρες, ενοχλήσεις σε σημεία του σώματος (ημικρανίες, πόνοι στα γόνατα ή στην πλάτη), διαφορετικές επαγγελματικές ιδιότητες που συνδέονται άμεσα με το σώμα όπως είναι αυτές του χορευτή, του κολυμβητή κλπ. Τα video της έχουν ωραία αισθητική, ενώ η ίδια είναι άμεση και παρουσιάζει asanas και τεχνικές βατές για αρχάριους. Στην αρχή των video εμφανίζεται o πειρατής Benji, ένας κούκλος γκρι σκύλος-με μαύρο τρίχωμα γύρω από το ένα μάτι!

Leigha Butler

Είναι yoga instructor, body mover και ευλύγιστη σαν λάστιχο! Στις πρακτικές που παρουσιάζει, παρά τις συχνά απαιτητικές asanas, μεταφέρει στην οθόνη σου μια αύρα χαλάρωσης, καθώς εστιάζει πολύ στην αναπνοή. Με τον ήπιο τόνο της φωνής της σου εξηγεί πόσα οφέλη μπορεί να λάβει το σώμα σου αν παραμείνει στην εκάστοτε asana, όση ώρα νιώθεις ότι το χρειάζεται. Τα video της είναι κυρίως γυρισμένα στο yoga studio της με το ξύλινο δάπεδο, τις μαξιλάρες και τις παστέλ αποχρώσεις στους τοίχους και στις κουρτίνες.

Morgan Tyler

Ξεκίνησε το δικό της youtube channel τον περασμένο Ιούλιο και έχει παρουσιάσει μόλις 8 video. Ωστόσο, με κέντρισαν καθώς γυρίζονται σε πιο industrial χώρο, ενώ φαίνεται πως παρουσιάζει αξιόλογα τη δική της yoga οπτική. Πιο πολύ μου αρέσει αυτό με το τρελό γατί της!

Boho Beautiful

Σε αυτό το κανάλι είναι όλα τα video γυρισμένα έξω! Κι όχι σε μια αυλή ή στο μπαλκόνι. Η Juliana και ο φίλος της ο Mark ταξιδεύουν συνέχεια σε μέρη εξωτικά, με παρθένα φύση, πρεσβεύοντας ένα εναλλακτικό, vegan lifestyle. Στην αρχή του κάθε video εμφανίζονται spiritual quotes και πλάνα από τα παραδεισένια τοπία, ενώ στη συνέχεια η Juliana παρουσιάζει τη yoga πρακτική με ομαλές μεταβάσεις από τη μία asana στην άλλη, δίνοντάς σου χώρο και χρόνο να μεταφερθείς για λίγο σε μια πιο γαλήνια ατμόσφαιρα.

Εδώ μπορείς να θυμηθείς απλούς τρόπος για να δημιουργήσεις ένα χώρο στο σπίτι σου κατάλληλο για yoga, και ελπίζω τα παραπάνω youtube channels να φέρουν τη yoga ακόμη πιο πολύ μέσα στη ζωή σου #namaste