Όταν το resolution της χρονιάς περιστρέφεται γύρω από τις πιο fit συνήθειες που πρέπει να αποκτήσεις τόσο στο σώμα, όσο και στο πνεύμα τότε υποθέτω ότι και η δική σου επιλογή εκγύμνασης ταιριάζει περισσότερο στη yoga και τις ασκήσεις που καθημερινά θα δεις να αλλάζουν τον οργανισμό σου.

yoga-space

Αν είσαι από εκείνους που έχουν μάθει τις πρώτες βασικές στάσεις και ασκήσεις ή ξέρεις τι σου αρέσει από τα πολλά είδη yoga και είτε δεν μπορείς να συμβαδίσεις με κάποια συγκεκριμένη ώρα, το στούντιο που προτιμάς βρίσκεται μακριά ή θέλεις να εξασκείσαι ακόμη περισσότερο αλλά δεν χρειάζεσαι και την “ώθηση” ή τη καθοδήγηση του εκπαιδευτή, ήρθε η ώρα να διαμορφώσεις ένα δωμάτιο του σπιτιού σου κατάλληλα.

Το δωμάτιο ή η μεριά που θα φιλοξενήσει τα απαραίτητα για το μάθημά σου είναι καλό να έχει φυσικό φως, παράθυρο για την ανανέωση του αέρα και ησυχία. Σημαντικό όμως είναι να καταλήξεις και σε όσα πρέπει ή όχι να αποχωριστείς από εκεί, αν δηλαδή παρακολουθείς video από το youtube, είναι χρήσιμο να αφήσεις ένα τραπεζάκι, τοποθετώντας σε σωστή θέση το laptop, το mp3 ή κάποιο ηχείο ώστε να μη πιέζεται ο αυχένας ή κάποιο σημείο του σώματός σου.

Ένα από τα πρώτα που θα τοποθετήσεις στο χώρο αυτό είναι το χαλί ή το λεπτό στρωματάκι (mat). Στο εξής αυτό θα οριοθετεί τη δράση σου κατά τη διάρκεια των ασκήσεων. Μπορείς επομένως, πολύ βολικά να το έχεις ακόμα και δίπλα από το κρεβάτι σου, σε περίπτωση που δεν έχεις δωμάτιο. Στα συν είναι ότι το υπνοδωμάτιο είναι πάντοτε “φορτισμένο” με χαλαρωτική διάθεση που ταιριάζει στη yoga.

Διάβασε επίσης: 10 λόγοι για να ξεκινήσεις γιόγκα

Επιπλέον αξεσουάρ για να συμπληρώσεις, είναι ένα μαξιλάρι μικρό ή/και μεγαλύτερο, μικρή και λεπτή κουβέρτα, αντί για τα λεγόμενα “blocks” κάποιο χοντρό βιβλίο και στη θέση της ειδικής ζώνης, μία δική σου χοντρή ζώνη ή ένα μαντίλι θα είναι για αρχή αρκετά. Μη ξεχάσεις ένα μεγάλο καλάθι, που θα τοποθετείς όλα αυτά αν δεν έχεις σταθερό δωμάτιο στο σπίτι.

Όσον αφορά στη διακόσμηση, αρωματικά κεριά ή sticks είναι απαραίτητα αφού είναι συνυφασμένα με την χαλάρωση και ηρεμία που επέρχεται, φυτά σε γλάστρες μικρές ή μεγάλες (μπορείς να διαλέξεις κάποιο εύκολο στη συντήρησή του), φαναράκια ή χάρτινα φωτιστικά για πιο απαλό φως αν πρόκειται να κάνεις yoga το βράδυ. Ένας μεγάλος καθρέφτης, εκτός από τη διακόσμηση, είναι εξαιρετικά χρήσιμος για να παρακολουθείς καλύτερα τις ασκήσεις και τις αναπνοές σου. Τελευταία αφήνεις, έναν όμορφο πίνακα ή φωτογραφίες που σου προκαλούν έμπνευση και ευφορία, αλλά και μια λίστα από χαλαρωτική μουσική που θα παίζει σιγά.

Μη ξεχνάς πως αυτός, όσο μεγάλος ή μικρός είναι, θα γίνει ο αγαπημένος σου χώρος και οφείλεις να βάλεις έμπνευση. Να βρεις μία καλή ώρα για εσένα και να είσαι δημιουργικός!