Αν κι οι κανόνες για υγιή και περιποιημένα μαλλιά είναι απλοί και εύκολοι, συχνά κάνουμε πολλά λάθη που βλάπτουν τα μαλλιά μας χωρίς να το ξέρουμε. Παρακάτω θα βρεις τους έξι κανόνες για να σταματήσεις αυτή την καταστροφή.

Xρησιμοποιείς παλιά εργαλεία

Θα πρέπει να καθαρίζεις και να ανανεώνεις συχνά βούρτσες κι άλλα εργαλεία που χρησιμοποιείς καθημερινά στα μαλλιά σου. Στις βούρτσες και στις χτένες σου συρρωρεύονται μικρόβια, σκόνη, ρύποι και ποσότητα από τα προϊόντα styling. Θα πρέπει να καθαρίσεις τις βούρτσες από τις τρίχες που έχουν μείνει πάνω τους κάθε φορά που χτενίζεις τα μαλλιά σου. Για να πλύνεις τα εργαλεία σου, μια φορά τον μήνα βάλε τα όλα μαζί σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και σόδα. Άφησέ τα για πέντε λεπτά και μετά ξέπλυνε με σαπούνι και χλιαρό νερό. Η σόδα έχει την ιδιότητα να καθαρίζει από τα έλαια και τα λιπαρά προϊόντα που μπορεί να έχουν κολλήσει πάνω τους.

Παραβλέπεις την προστασία από τις υψηλές θερμοκρασίες

Το έχεις ακούσει ξανά και ξανά αλλά μερικές φορές το ξεχνάς. Είναι σημαντικό όμως βήμα για να αποφύγεις τη φθορά των μαλλιών σου. Τα προϊόντα αυτά είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν την τρίχα να διατηρήσει την υγρασία και αποτρέπουν τη φθορά. Θα το ψεκάσεις ή θα το απλώσεις σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία αμέσως πριν στεγνώσεις τα μαλλιά σου με πιστολάκι ή χρησιμοποιήσεις πρέσα. Μη βάλεις τόσο πολύ ώστε να μαλλιά σου να καταλήξουν βρεγμένα. Μικρή ποσότητα αρκεί απλά να σιγουρευτείς ότι το προϊόν απλώθηκε παντού.

Αφήνεις πολύ μεγάλο διάστημα ανάμεσα στα κουρέματα

Ξέρω πως μπορεί να σκέφτεσαι. Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου και τα συχνά κουρέματα μοιάζουν να καθυστερούν τον στόχο σου. Όμως το να έχεις μακριά αλλά όχι υγιή μαλλιά ίσως να μη μην είναι είναι ακριβώς αυτό που έχεις στο μυαλό σου. Σύμφωνα με τους κομμωτές το να κόβεις 1 εκατοστό τις άκρες των μαλλιών κάθε μήνα είναι το ιδανικό.

Τρίβεις τα μαλλιά σου με την πετσέτα

Τα βρεγμένα μαλλιά σου είναι πιο ευαίσθητα από τα στεγνά. Μην τα βουρτσίζεις με δύναμη και απότομες κινήσεις μετά το λούσιμο όπως και μη τα τρίβεις με τη πετσέτα. Να θυμάσαι ότι τα μαλλιά μετά το λούσιμο είναι πιο επιρρεπή στο σπάσιμο και να τους φέρεσαι με περισσότερη αγάπη.

Χρησιμοποιείς σφιχτά λαστιχάκια

Τώρα που τα scrunchies είναι ξανά στο επίκεντρο, δεν έχεις πολλές δικαιολογίες. Ο καλύτερος τύπος αξεσουάρ για να δέσεις τα μαλλιά σου είναι εκείνο που καλύπτεται από ύφασμα. Που το λάστιχο δεν έρχεται σε επαφή απευθείας με την τρίχα για να της προκαλέσει φθορά. Αν απλά θες να απομακρύνεις μερικές τούφες από το πρόσωπό σου δεν χρειάζεται να τα δέσεις όλα σε ponytail ή bun, αρκεί να δοκιμάσεις μερικά αξεσουάρ από εκείνα που φέτος τα βλέπουμε παντού και μας αρέσουν πολύ.

Χρησιμοποιείς πολύ υψηλές θερμοκρασίες

Δεν θα διαβάσεις κάτι που δεν ξέρεις ήδη. Οι υψηλές θερμοκρασίες αφαιρούν από την υγρασία της τρίχας και την κάνουν άτονη, ξηρή και θαμπή. Προσπάθησε να αποφεύγεις να τα στεγνώνεις σου με πιστολάκι. Όταν όμως χρησιμοποιείς  το σεσουάρ, φρόντισε η θερμοκρασία να μην είναι παραπάνω από το μισό. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θες περισσότερο χρόνο μέχρι να τα στεγνώσεις. Ένα κόλπο για να μειώσεις τον χρόνο χρήσης του σεσουάρ είναι να το χρησιμοποιείς σε μαλλιά που είναι βρεγμένα αλλά δεν στάζουν. Άρα τύλιξε τα μετά το λούσιμο με μία πετσέτα και στέγνωσε με το σεσουάρ περίπου είκοσι με τριάντα λεπτά μετά.

featured photo: unsplash.com

6 λόγοι που η Zoë Kravitz αναδείχθηκε σε αγαπημένο μας beauty crush

6 λόγοι που η Zoë Kravitz αναδείχθηκε σε αγαπημένο μας beauty crush