Θα ξεκινήσω όσο πιο ξεκάθαρα γίνεται. Σε αυτήν την ζωή κανείς δεν μπορεί να κάνει την δουλειά ενός ενήλικα. Παιδευόμαστε χωρίς λόγο. Δεν είναι ότι δεν θέλουμε, απλώς δεν μπορούμε. Δεν μπορούμε να πληρώνουμε λογαριασμούς, ξενύχτια και ερωτικές απογοητεύσεις. Και εδώ είναι που θα μας πιάσει και η άρνηση του τύπου, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ.

Ta vasana enos enilika Savoir Ville

Παρ’ όλα αυτά #ta_vasana_enos_enilika δεν θα σταματήσουν να έρχονται ακόμη και αν δεν τα θέλεις. Χωρίς σταματημό. Σε ανυποψίαστο χρονικό διάστημα. Τώρα.

Δεν θα έχεις όρεξη να βγαίνεις. Πρέπει να αποδεχθείς δηλαδή, το γεγονός του ότι σιγά σιγά θα αρχίσεις να χάνεις εξόδους. Να χάνεις γλέντια, φίλους, εφήμερους έρωτες. Θα αρχίσεις να αναπληρώνεις την ανεμελιά του να είσαι νέος με την έγνοια του ότι έχεις δουλειά την Παρασκευή το βράδυ.

Ο γκόμενός σου θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου. Γιατί κακά τα ψέματα θα αρχίσεις να περνάς τον ελάχιστο ελεύθερο χρόνο σου με τον άνθρωπο που αγαπάς/ έχεις ερωτευτεί. Οι στιγμές που βλέπεις τους φίλους σου θα γίνονται όλο και πιο λίγες και αναγκαστικά, θα έχεις να καλύψεις ένα μικρό κενάκι. Το κενό των φίλων.

Εκείνους τους φίλους, μπορείς να τους αφήσεις και να φύγουν. Κανείς δεν θα σε κυνηγάει από πίσω για μια μπύρα μετά την δουλειά. Κανείς δεν θα σε παίρνει κάθε μέρα τηλέφωνο για το πως πήγε η μέρα σου και τι θα κάνεις αργότερα. Γιατί δεν θα έχεις το κουράγιο να βγεις και το τηλέφωνο σε αυτές τις περιπτώσεις χτυπάει από πολύ συγκεκριμένα άτομα. Τους κολλητούς σου.

Για την δουλειά σου, είπαμε; Δεν είπαμε γιατί θα σου χτυπάει εκείνη το καμπανάκι του καθημερινού άγχους. Ίσως και το μεγαλύτερο από τα #vasana_enos_enilika σε αυτήν την ζωή. Ευθύνεται για όλα τα παραπάνω και συγχρόνως για τίποτα από αυτά. Γιατί ενώ είναι βάσανο, είναι το βάσανο που έχεις επιλέξει. Εκείνο που σου αρέσει να κάνεις, ότι ώρα και να είναι. Εκείνο που αξίζει τον κόπο σου και τον χρόνο σου. Εκείνο που αγαπάς.

Γιατί μπορεί η ζωή ενός ενήλικα να είναι από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχει να κάνει ένας άνθρωπος στην ζωή του, αλλά διαμορφώνεται με τις επιλογές του καθενός μας. Κάθε φορά που θα ξεφυσάς και γυρνάς σπίτι ράκος, θυμήσου πως το 70% αυτών που σου συμβαίνουν μπορείς να το ελέγξεις.

(Φωτογραφία: Niki Boon)