Χρησιμες ταξιδιωτικες συμβουλες savoirville.gr

Εν όψει των διακοπών του Πάσχα αλλά και του καλοκαιριού που έρχεται, σου παρουσιάζουμε τις καλύτερες ταξιδιωτικές συμβουλές έτσι ώστε να είσαι προετοιμασμένος για τις αποδράσεις σου στα διάφορα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο.

  • Οργάνωση

Εφόσον επιλέξεις τον προορισμό , ξεκίνησε να οργανώνεις το ταξίδι σου. Το ιδανικό θα ήταν να αρχίσεις τον προγραμματισμό τουλάχιστον έναν μήνα πριν. Έτσι θα αποφευχθούν περιττά έξοδα και δεν  θα υπάρχει άγχος.

  • Πακετάρισμα

Ο κανόνας είναι: « Πάρε μαζί σου τα διπλάσια χρήματα και τα μισά ρούχα από αυτά που έχεις αρχικά υπολογίσει». Αυτά που είναι σημαντικό να πάρεις μαζί σου πέρα από ρούχα είναι κάποια βασικά φάρμακα, άνετα παπούτσια, κάλτσες με επένδυση, καθαριστικά μαντηλάκια ή χαρτί υγείας, και έγγραφα όπως διαβατήριο (για το εξωτερικό) και ταυτότητα. Φυσικά μην ξεχάσεις την καλή σου διάθεση.

  • Φαγητό

Το πιο ενδιαφέρον κομμάτι ενός ταξιδιού είναι να ανακαλύπτεις το μέρος που έχεις επισκεφτεί. Και ένα κομμάτι αυτής της εξερεύνησης είναι η τοπική κουζίνα. Προσπάθησε, λοιπόν, να εντάξεις στα γεύματα  χαρακτηριστικά εδέσματα του τόπου που επισκέφτηκες. Να γευτείς όσο πιο πολλά διαφορετικά πιάτα μπορείς για να δημιουργήσεις αναμνήσεις μέσα από τις νέες γεύσεις που θα δοκιμάσεις.

  • Χάραξε την δική σου πορεία

Μην περιμένεις έναν ταξιδιωτικό οδηγό να σε οδηγήσει στα σωστά μέρη. Δεν υπάρχουν «σωστά» μέρη. Ιδανικά μην πάρεις μαζί σου κανέναν ταξιδιωτικό οδηγό.  Να χαθείς στην πόλη και τότε θα ανακαλύψεις μαγικά πράγματα. Οι ντόπιοι, άλλωστε, είναι πάντα πρόθυμοι να βοηθήσουν.

  • Ζήσε την στιγμή

Ο προγραμματισμός πρέπει να σταματάει την στιγμή που θα βρεθείς στον προορισμό του ταξιδιού. Ακολούθησε τις επιθυμίες σου. Είναι καλό να βγάζεις φωτογραφίες για να θυμάσαι τις στιγμές όμως μην το παρακάνεις. Πάντα να έχεις αρκετό χρόνο απλά για να κάθεσαι και να κοιτάς γύρω σου. Έτσι θα συνειδητοποιήσεις πόσο ωραία είναι και πόσο καλά περνάς εκεί που βρίσκεσαι.

Pic source: pinterest.com