Στην αστρολογία εκτός από το κύριο ζώδιο, μεγάλη σημασία έχει και σε ποιο στοιχείο ανήκεις. Είσαι ζώδιο του Νερού, της Γης, του Αέρα ή της Φωτιάς; Το κάθε ένα από αυτά έχει τα δικά του χαρακτηριστικά και τα τρία ζώδια που ανήκουν σε κάθε ένα έχουν κάποια κοινά στοιχεία προσωπικότητας.

Ζώδια της Φωτιάς: Κριός, Λέων, Τοξότης

Τα τρία αυτά ζώδια είναι γνωστά για την ανταγωνιστική και φιλόδοξη φύση τους. Τα ζώδια της Φωτιάς είναι συνήθως ατρόμητα και ευθύ γιατί τους αρέσει να τραβούν την προσοχή και γι’ αυτό γίνονται αμέσως η ψυχή των parties. Έχουν πάθος και μπορεί να είναι κάπως οξύθυμα και παρορμητικά, όμως είναι γεμάτα αυτοπεποίθηση και μαζί τους δεν θα βαρεθείς ποτέ. Έχουν παθιασμένες σχέσεις όμως όταν είναι μαζί με άλλο ζώδιο της Φωτιάς, τότε «καίγονται» πολύ γρήγορα. Ως σύντροφοι είναι γεμάτοι πάθος, τρυφερότητα, αλλά βαριούνται εύκολα.

Ζώδια της Γης: Ταύρος, Παρθένος, Αιγόκερως

Όπως μαρτυρά και το στοιχείo τους, τα ζώδια της Γης είναι προσγειωμένα και σταθερά. Χαρακτηρίζονται από πρακτικότητα και ορθολογισμό. Μπορεί να γίνουν αρκετά πεισματάρικα και δύσκολα τους αλλάζεις γνώμη όταν επιθυμούν κάτι, όμως είναι αξιόπιστα, πιστά και μπορείς να βασιστείς πάνω τους χωρίς δεύτερη σκέψη. Λατρεύουν τις τέχνες και το ιδανικό τους ταίρι είναι ένα ζώδιο της Γης καθώς μαζί βάζουν γερά θεμέλια. Όμως, ταιριάζουν και με τα ζώδια του Νερού. Με λίγα λόγια, αν έχεις ένα ζώδιο της Γης στη ζωή σου τότε μπορείς να καταφέρεις τα πάντα.

Ζώδια του Αέρα: Δίδυμος, Ζυγός, Υδροχόος

Είναι οι επικοινωνιακοί του ζωδιακού. Προτιμούν να σκέφτονται διεξοδικά και να μην βασίζονται στο συναίσθημά τους πριν πάρουν μία απόφαση. Όμως το ελάττωμά σε αυτό, είναι πως μπορεί να γίνουν πολύ αναποφάσιστοι μέχρι να πάρουν μία  απόφαση. Τα ζώδια του Αέρα θέλουν να δημιουργούν ισχυρές σχέσεις, να κάνουν συζητήσεις γύρω από διάφορα θέματα και σίγουρα με το να έχεις ένα από αυτά τα τρία ζώδια στη ζωή σου θα κάνεις συζητήσεις όλο νόημα και βάθος. Συνήθως, έχουν έντονη ακτιβιστική δράση, ενδιαφέρονται έντονα για τα κοινωνικά ζητήματα και παθιάζονται με ό,τι πιστεύουν. Με τα ζώδια της Φωτιάς ταιριάζουν πολύ καθώς είναι γεμάτα πάθος και αυτοπεποίθηση, κάτι που τα τρία ζώδια του Αέρα βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστικά.

Ζώδια του Νερού: Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύς

Τα ζώδια του Νερού είναι οι ρομαντικοί και δημιουργικοί του ζωδιακού. Είναι βαθιά συναισθηματικά και οδηγούνται κυρίως από το ένστικτό τους πριν πάρουν κάποια απόφαση. Είναι πολύ καλοί φίλοι και σύντροφοι και μαζί τους μπορείς να συζητάς για ώρες για τα συναισθήματά σας. Συνήθως ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους καθώς ‘ενώνουν’ τη συναισθηματικότητά τους. Επιπλέον, τα ‘λογικά΄ ζώδια της Γης θαυμάζουν πως αυτά του Νερού καθοδηγούνται από τα αισθήματα.

featured photo: Twenty Stock Gallery/@julienajarry