Τα τατουάζ υπήρξαν σύμβολα ανεξαρτησίας, ελευθερίας, χαράς και πόνου. Με ένα τατού έδειχνες πως ανήκεις και εσύ κάπου.

feather,tattoo,feathers,girl,photography,tatoo-33136e5bb6979651f2278ac97ca4ea34_h

6ος αιώνας π.Χ, οι αρχαίοι Έλληνες διδάχθηκαν την τέχνη του τατουάζ από τους Πέρσες και την ονόμασαν δερματοστιξία. Για τα τατουάζ της εποχής πρωτοακούμε στον Πλάτωνα, τον Αριστοφάνη και τον Ηρόδοτο. Με τατουάζ ΣΤΗΝ Αρχαία Ελλάδα στιγματίζονταν τα μέλη μυστικών κοινωνιών.

330 μ.Χ, ο βυζαντινός αυτοκράτορας Κωνσταντίνος μαζί με τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του κράτους, απαγόρευσε τα τατουάζ θεωρώντας ότι έτσι παραμορφώνεται το σώμα το οποίο αποτελεί κάτοπτρο της όψης του Θεού.

1891. Εφευρέθηκε το πρώτο ηλεκτρικό μηχάνημα tattoo από τον Samuel o’Railly και έκτοτε άνοιξε η πόρτα για την καινούρια γενιά των tattoo artists η οποία περιλάμβανε καινούρια μελάνια, βελόνες, μεθόδους αποστείρωσης και σχέδια.
19ος αιώνας. Τα tattoo έγιναν δημοφιλή μέσω των ανθρώπων του τσίρκου στα τέλη του  αιώνα καθότι τα μέλη τους ήταν γεμάτα tattoo και περιόδευαν σε όλη την Ευρώπη.

57. Τόσα τατουάζ έφερε ο Iceman Otzi ένας γέρος 5000 ετών που βρέθηκε στην κοιλάδα του Οtz στις Γαλλικές Άλπεις το 1991.

2400 ετών. Χρονολογούνται οι μούμιες Pazyryk που βρέθηκαν στα βουνά High Altai στη δυτική και νότια Σιβηρία. Πολλά από τα τατουάζ που ανακαλύφθηκαν στα σώματα από αυτές τις μούμιες συμβόλιζαν ζώα.

15ος αιώνας. Είναι όταν οι Ινδές αρχίζουν να κάνουν τατουάζ στο πρόσωπό τους αφιερώνοντας τα στον γάμο τους.

tattoos-tumblr-simple-men-cool-eye-tattoo-designs-on-chest-for-guys-35-cool-men-tattoos-pictures

1846, ο Martin Hildebrandt άνοιξε το πρώτο τατουατζίδικο στην Νέα Υόρκη.

12 με 15 είναι η ηλικία που τα αγόρια από της φυλής Samoa κάνουν το πρώτο τους τατού που συμβολίζει τον ανδρισμό τους. Κάποιοι πιστεύουν ότι η ρίζα της λέξης tattoo βρίσκεται στη λέξη tatau που κατά τους  σημαίνει σημαδεύω δύο φορές. Το “ta” σημαίνει “χέρι” και διπλασιάζεται γιατί η πράξη γίνεται δύο φορές. Το “u” αναφέρεται στο “χρώμα”.

5004e5679159fe834e8e5fad67cb45cc

1911, η Maud Wagner η πρώτη γυναίκα tattoo artist.

1 ώρα έπαιρνε στον Charlie Hunnam να κάνει τα τατουάζ του στο Sons of Anarchy.

400.000 Εβραίοι και Ρομά ταυτοποιήθηκαν με τατουάζ από τους Ναζί στα στρατόπεδα συγκέντρωσης κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

180857, ο αριθμός της πατέντας του Thomas Edison για την ηλεκτρική πένα που στην πρόοδό της έγινε η πένα των τατουάζ 1940, είναι η δεκαετία που τα Ισπανόφωνα μέλη συμμοριών της Καλιφόρνια κάνουν ένα τατουάζ με σχήμα από δάκρυ αφιερωμένο στον χρόνο που πέρασαν στην φυλακή.

68f4168297f798a4e81c08298d699d3f

Όπως είχε πεί κάποτε ο Κάρολος Δαρβίνος για τα τατουάζ ΄”δεν υπάρχει έθνος στη γη που να μη γνωρίζει αυτό το φαινόμενο”.
Ο Captain James Cook ένας Βρετανός εξερευνητής Γνώρισε στο δυτικό κόσμο αυτό το φαινόμενο, όταν συγκέντρωσε πληροφορίες σχετικά με τη λέξη σε ένα ημερολόγιο γύρω στα 1760. Έγραψε “αποτυπώνουν σημάδια στο σώμα των ανθρώπων και τα αποκαλούν tattaw”. Αρκετά μέλη του πληρώματος του κάπτεν Κούκ θα επέστρεφαν στην Αγγλία με τατουάζ, μια πρακτική η οποία τελικά δημιούργησε μια σχέση ανάμεσα στα τατουάζ και στους ναυτικούς. Οι ίδιοι συγκέντρωσαν τατουάζ απο τα διάφορα ταξίδια τους.