Είτε μαγειρεύεις είτε όχι, η κουζίνα είναι ένας χώρος, στον οποίο θα περάσεις αρκετές ώρες μέσα στην μέρα. Θα φας, θα πιεις τον καφέ σου, θα συζητήσεις και πάει λέγοντας.

Και ενώ οι περισσότεροι πιστεύουν ότι όλα στην κουζίνα είναι καθαρά θέμα λειτουργικότητας, εγώ θα σου πω ότι είναι και υπόθεση στυλ και θα στο αποδείξω με τις παρακάτω μικρές ή μεγαλύτερες συμβουλές, που μπορείς να ακολουθήσεις, για να κάνεις τον τόσο πολυσύχναστο χώρο σου λίγο πιο όμορφο.

Σκαμπό

Τα σκαμπό είναι ότι καλύτερο μπορεί να τύχει στην κουζίνα σου. Όχι μόνο θα την κάνουν να δείχνει ανανεωμένη και «φρέσκια», αλλά θα φιλοξενήσουν επιπλέον κόσμο, όποτε αυτό χρειαστεί. Δεν χρειάζεται να έχεις πολύ ψηλό πάγκο, καθώς τα σκαμπό πλέον κυκλοφορούν σε πολλά μεγέθη και στυλ. Απλά διάλεξε αυτά που σου αρέσουν!

Kitchens1 (Custom)

Χαλάκι

Το χαλάκι της κουζίνας είναι πολύ βολικό, γιατί μας επιτρέπει να διατηρούμε την περιοχή μπροστά από τον πάγκο εργασίας καθαρή. Αν τώρα επιμεληθείς την επιλογή του, η εικόνα της κουζίνας σου θα αλλάξει κατά πολύ. Ένα ριγέ μακρόστενο χαλί, για να δώσεις το εφέ του μεγάλου χώρου σε μια πιο μικρή κουζίνα, ή ένα χαλάκι σε boho ύφανση και σχέδιο, για να «μαλακώσεις» τις αυστηρές γραμμές των επίπλων και των συσκευών, που βρίσκονται στον χώρο.

Βαζάκια

Όπως θα έχεις διαπιστώσει και στο Instagram, το Savoir Ville αγαπά τα βαζάκια. Σου προτείνω να βάλεις βασικά πράγματα, όπως καφέ, ζάχαρη, αλεύρι, καθώς και άλλα τρόφιμα, όπως τα superfoods, σε όμορφα βαζάκια με ετικέτες για το τι περιέχει το καθένα και να τα τοποθετήσεις σε ένα ράφι. Όλο αυτό θα σε γλιτώσει από τον συνωστισμό των τροφίμων στα ντουλάπια και θα κάνει την κουζίνα σου ομορφότερη.

Μαυροπίνακας

Τελευταία, βλέπουμε συχνά στην διακόσμηση μαύρους τοίχους ή μαυροπίνακες, όπου ο καθένας μπορεί να κάνει όποια εικαστική παρέμβαση θέλει. Κατά τη γνώμη μου, ο μαυροπίνακας ταιριάζει στην κουζίνα πιο πολύ από οποιοδήποτε άλλο δωμάτιο του σπιτιού. Γράψε μια συνταγή ή ζωγράφισε γλυκά ή φρούτα, αν πιάνει το χέρι σου. Το αποτέλεσμα θα είναι σίγουρα εντυπωσιακό.

Πλακάκια

Αυτό θα χρειαστεί μεγαλύτερη προσπάθεια, αλλά αν θες να κάνεις μια μεγάλη αλλαγή στην κουζίνα σου μπορείς να αλλάξεις τα πλακάκια σε έναν μεμονωμένο τοίχο ή και σε όλους τους τοίχους. Ασπρόμαυρα ή ρετρό πλακάκια, θα κάνουν την κουζίνα σου να δείχνει σαν φωτογραφία από το pinterest.

Λουλούδια και φυτά

Σήμερα μπήκαμε αισίως στον δεύτερο μήνα της άνοιξης και τα λουλούδια που υπάρχουν εκεί έξω είναι περισσότερα και πανέμορφα. Ένα μεγάλο περίτεχνο βάζο με λουλούδια στον πάγκο της κουζίνας ή στο τραπέζι θα αποτελέσει σίγουρα statement. Διαφορετικά, μπορείς να γεμίσεις το μάρμαρο του παραθύρου σου με φυτά, όπως ο βασιλικός, που θα χρησιμεύσουν και στη μαγειρική σου!