Είτε πρόκειται για ταινίες δράσης, είτε πρόκειται για ιστορίες αγάπης στις ταινίες τα πράγματα δεν είναι ρεαλιστικά. Αυτό έχει το συν ότι όταν χάνονται χέρια ”ναι ναι δεν είναι αλήθεια, έλα πως κάνεις έτσι, ταινία είναι” αλλά όταν ο καλός σου ετοιμάζεται για υπερατλαντικό ταξίδι μην περιμένεις να τον βρεις στην πιάτσα των ταξί μετανιωμένο όταν βγεις κλαμμένη από το αεροδρόμιο. Δεν παίζεις σε ταινία.

Νουμερο 1: Τα κακά αγόρια στο τέλος αποδεικνύονται καλόκαρδοι, ευγενικοί νεαροί.

(L-R) SHAILENE WOODLEY and THEO JAMES star in DIVERGENT
Divergent, 2014

Η γνωστή ιστορία που πριν το φινάλε ο πρωταγωνιστής σώζει το κορίτσι, γίνεται μαλακός σα βούτυρο, ερωτεύεται το κορίτσι. Το γνωστό όνειρο πολλών κοριτσιών να αλλάξουν ένα ‘’παλιόπαιδο’’ σε παιδί για σχέση και σπίτι. Μαζί τους.

Ψέμα νούμερο δύο: οι έφηβοι που μεταμορφώνονται σε κύκνους

1434550125_m8dprdi_ec013_h_anne-hathaway-the-princess-diaries-467
Princess Diaries, 2004

Στην πραγματικότητα αυτό λέγεται ενηλικίωση, χρειάζεται 5 χρόνια περίπου να συμβεί. Δεν εχει να κάνει με special effects, ούτε μοντάζ. Είναι μια πραγματική διαδικασία που περνούν όλοι οι έβηφοι.

Ψέμα νούμερο 3: Τα κορίτσια κοιμούνται με το σουτιέν.

Jersey Girl, 2004
Jersey Girl, 2004

Όχι. Σχεδόν ποτέ.

Ψέμα νούμερο 4: Οι απατεώνες είναι λαμπεροί.

2528d0c3f5479a5ca0342699b858322b
American Hustle, 2013

Η εξαπάτηση στην πραγματική ζωή δεν περιλαμβάνει ένα καλό κουστούμι και ένα λαμπερό κορίτσι. Ισως οι τύποι που κάνουν τις πραγματικά μεγάλες δουλειές να είναι κοιλαράδες με κουστούμι αλλα οι πραγματικοί απατεώνες, οι πρωταγωνιστές της επιτόπου δράσης είναι παραπάνω από καθημερινά ντυμένοι.

Ψεμά νούμερο 5: Θα γίνεις φίλη με την χειρότερη εχθρό σου

The heat, 2013
The heat, 2013

Είτε είναι μια μισητή συνέδερφος, είτε είναι η πρώην του φίλου σου, ξέρουμε όλοι οι εμπλεκόμενοι πόσο ανέφικτο είναι αυτό. Σωστά; Στις ταινίες υπάρχουν ενδεχομένα δράσης ενάντια ενός μετεωρίτη και ναι τότε θα τις ενώσεις τις δυνάμεις σου. Για την ώρα όμως ας διατηρήσουμε κάποιες αποστάσεις για την πνευματική και σωματική υγεία όλων.

Ψέμα νούμερο 6: Πάρτυ σε σπίτι με 300 άτομα. Κόσμος μέχρι και στις σκάλες.

bad-neighbours-(2014)-large-picture (Custom)
Bad Neighbours, 2014

Μισό λεπτό παιδιά, δεν έχουμε όλοι μεζονέτα, δεν έχουμε σπίτι με εσωτερική σκάλα. Δεν έχουμε 300 φίλους και εάν έχουμε δεν θα τους καλέσουμε στο σπίτι. Να είμαστε ρεαλιστές, να μη λέμε ό,τι θέλουμε.

Ψέμα νούμερο 7: Δεν θα σου έρθει η ιδεάρα όταν βουρτσίζεις τα δόντια.

 Stranger Than Fiction, 2006
Stranger Than Fiction, 2006

Δηλαδή μπορεί και να σου έρθει αλλά αν κερδίζουν οι πιθανότητες ότι είσαι και εσύ άλλος ένας φυσιολογικός άνθρωπος το πρωί που βουρτσίζεις τα δόντια δεν βλέπεις μπροστά σου. Κουτουλάς στις κάσες της πόρτας, δεν βρίσκεις το φως του μπάνιου, για ποιά ιδέα μιλάμε;

Ψέμα νούμερο 8: Στο καραόκε αν είναι από κάτω ο ερωτάς σου θα τραγουδήσεις χάλια αλλά θα σε χειροκροτήσουν όλοι γιατί το έκανες χαριτωμένα.

(500) Days of Summer, 2009
(500) Days of Summer, 2009

Θα παραθέσω προσωπική μου εμπειρία για να αναιρέσω τις ψευτιές των ταινιών: Είμαστε σε καραόκε, έρχεται η σειρά μου, είναι το τρίτο ραντεβού και έχουμε πάρει μαζί και φίλους μου και φίλους του. Έτυχε παιδιά τώρα τι να κάνουμε. Δεν ζητάς το τραγούδι σου. Οοοχι, παίζει όποιο θέλει ο dj. Που γίνονται αυτά; Μου έτυχε το killing me softly. Που γίνονται αυτά; Ξανά. Όταν το είπα όλο, στην διαδρομή για το τραπέζι νεαρός με ρώτησε με γνήσια απορία ποιο τραγούδι είπα. Κανείς δεν χειροκρότησε. Αμήχανοι όλοι. Τέλος ιστορίας.