Ο φίλος μου ο Κωνσταντίνος λέει ότι ‘’οι γυναίκες είναι παράξενες και ανταγωνιστικές και πως όταν καταφέρνουν να κάνουν μια καλή φιλία μάλλον συμβαίνει επειδή είναι χαμηλά τα οιστρογόνα τους’’. Εγω πάλι λέω ότι μερικές γυναίκες μπερδεύονται στην πορεία από την πολύ προσπάθεια. Θέλουν τόσο πολύ να έχουν φίλες που τα κάνουν χάλια.

Δεν θέλει τόση πολύ προσπάθεια για να κατακτήσεις μια φιλία εφάμιλλη της αντρικής. Είναι απλά και εύκολα όσα πρέπει να κάνεις.

  • Οι άντρες δεν μιλάνε πολύ. Όσα περισσότερα λένε οι γυναίκες, τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να ειπωθεί το λάθος πράγμα και η κολλητή να θυμώσει. Ας μιλάμε όσο όσο πρέπει. Να λέμε τα απαραίτητα. Ενας άντρας θα πει στον φίλο του ‘’μαλάκα τι έβαλε ο άλλος εχτές;’’, θα απαντήσει ο φίλος: ΄΄μαλάκα ναιι’’. Τέλος συζήτησης. Για παράδειγμα λες: ΄΄φίλη μου είδες τη νέα συλλογή στο zara;’’. Η φίλη θα πρέπει να πει ‘’φίλη μου ναιιιι’’. Τέλος συζήτησης. Θέλει προπόνηση αυτό το τιπ. Extra: Εάν έχετε πάει για φαγητό το μέτρο σου θα είναι το να τρώτε περισσότερο από όσο μιλάτε. Όταν ο χρόνος ομιλίας υπερβαίνει αυτόν της μάσησης, αυξάνετε την τροφή και τα νοήματα.
  • Ο άντρας φίλος είναι εκεί όταν τον χρειαστεί ο άλλος. Σπάνια άντρας θα ζητήσει βοήθεια από άλλον άντρα αλλά όταν πραγματικά χρειαστεί ο φίλος παρατάει γκόμενα, οικογένεια, δουλειά και τρέχει. Δεν λέει ΄΄εχω περίοδο, έχω να λούσω τα μαλλιά μου, έχω μωρέ τα ψυχολογικά μου’’. Πάει και είναι βράχος για όσο χρειαστεί.
  • Λιγη ανάλυση για τα ερωτικά. Χωρίς πολλά πολλά. Δεν θα πω παραδείγματα, δεν μου το επιτρέπει η ανατροφή μου.
  • Ο άντρας φίλος όταν χωρίζει ο κολλητός του δεν λέει κουβέντα. Πάνε για μπύρες, γίνονται φέσι, βλέπουν μπάλα, τρώνε, βλέπουν μπάλα, τρώνε, πάνε για μπύρες, γίνονται φέσι, τρώνε, αλλά κουβέντα για την άτιμη που πλήγωσε τον φίλο τους. Τα κορίτσια θα κάτσουν να αναλύσουν τα πάντα και μερικές φορές, ναι μερικές φορές ας το παραδεχτούμε εάν η φίλη είναι εργένισσα θα ψιλοχαρεί που χώρισε η φίλη της και θα αρχίσουν ξανά τις βόλτες στα μπαρ.
  • Ο άντρας φίλος δεν ρωτάει ποτέ την γνώμη του φίλου του. Στις αντρικές φιλίες δεν έχει ΄΄μου πάει αυτό;;’’ ‘’ναι ναι σουπερ σου είναι’’. Στις αντρικές φιλίες δεν υπάρχει καν η ερώτηση ‘’μου πάει αυτό’’.
  • Ο άντρας φίλος δεν λέει ποτέ ψέματα στον κολλητό του. Εκτός εάν είναι γελοίος και την πέφτει στην γυναίκα του φίλο του.
  • Ο άντρας φίλος δεν περιμένει τίποτα από τον φίλο του. Δεν έχει απαιτήσεις. Ετσι δεν θα θυμώσει όταν δεν του ήρθε μήνυμα για χρόνια πολλά στις 00.01. Ούτε θα κάνει μούτρα όταν δεν τον υποστηρίξει ο κολλητός του σε μια συζήτηση ο κολλητός του.
  • Ο άντρας φίλος δεν κρίνει τις επιλογές του φίλου του. Δεν σχολιάζει τίποτα μόνο υποστηρίζει. Δεν επεμβαίνει. Δεν έχει τόοοση άποψη για την ζωή του φίλου του.
  • Οι άντρες κάνουν παρέα πραγματικές, αληθινές, βαθιές βλακείες για να γελάσουν. Οχι για να το ανεβάσουν στο facebook.