Ας ξεκινήσουμε από τα καλά νέα που μάλλον τα γνωρίζεις. Φέτος ο εορτασμός της ημέρας του Αγίου Πνεύματος αναμένεται να γίνει τη Δευτέρα 13 Ιουνίου.

Αυτή η συγκυρία, το γεγονός δηλαδή ότι ορίζεται ως αργία η πρώτη εργάσιμη μέρα της επόμενης εβδομάδας, είναι για κάποιους μία υπέροχη αφορμή για μία τριήμερη εξόρμηση, στην Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Για σένα λοιπόν, που έχεις τρεις μέρες διαθέσιμες να προγραμματίσεις ότι θέλεις και για σένα που ήδη έχεις κάνω το πλάνο σου για ένα σύντομο ταξίδι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε έναν “οδηγό επιβίωσης”, για τη διαδικασία του packing, δηλαδή για όσα θα χρειαστείς και όσα μπορεί να φανούν περιττά στο ταξίδι αυτό. Δεν χρειάζεται να κουβαλήσει όλο το σπίτι σου ούτε μετακομίζεις σε άλλη ήπειρο. Είναι μόνο τρεις μέρες και για αυτό, αν και γνωρίζουμε ότι πολλές φορές είναι μπορεί να είναι δύσκολο, είναι σημαντικό να αποφύγεις τις υπερβολές και τα περιττά πράγματα που ούτε θα φορέσεις και ούτε θα χρειαστείς. Αντίθετα, υπάρχουν κάποια must have τα οποία πρέπει να μπουν πρώτα στη βαλίτσα, για να μην βρεθείς προ εκπλήξεων. Πάρε λοιπόν, μολύβι και χαρτί και πάμε να δημιουργήσουμε παρέα μία λίστα με τα πράγματα που θα χρειαστείς, για να αποφύγεις το άγχος και μικρά “ατυχήματα” που μπορεί να σου χαλάσουν το τριήμερο, που τόσο περίμενες.

Αντιηλιακό προσώπου και σώματος

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Frezyderm (@frezyderm)

Διανύουμε επισήμως τον πρώτο καλοκαιρινό μήνα και κάπως έτσι έχουμε ήδη να καλωσορίζουμε τις πιο ζεστές μέρες του χρόνου. Είτε ο προορισμός είναι παραθαλάσσιος είτε είναι σε κάποιο βουνό δεν έχει κάποια σημασία, αφού η προφύλαξη από τον ήλιο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο είναι υποχρεωτική. Αν θέλεις να αποφύγεις ατυχήματα, όπως εγκαύματα από τον ήλιο, τότε μην ξεχνάς να βάζεις τουλάχιστον δύο φορές την ημέρα μία αντιηλιακή κρέμα, σε πρόσωπο και σώμα.

Γυαλιά ηλίου

 
View this post on Instagram
 

A post shared by NET-A-PORTER (@netaporter)

Μία τριήμερη εκδρομή μπορεί να σημαίνει για κάποιους ατελείωτες βόλτες μέσα στη μέρα μέχρι και μπάνιο στη θάλασσα. Όπως θα βάζεις το αντιηλιακό στη τσάντα σου τοποθέτησε μαζί και τη θήκη από ένα ζευγάρι ηλίου, ενώ φόρεσε τον σκελετό για να προστατεύσεις τα μάτια σου από τις ακτίνες του ήλιου, όση ώρα θα χρειαστεί να τον κοιτάς μέσα στη μέρα. Ακόμη και αν αποδράσεις για ξεκούραση, σίγουρα θα χρειαστεί να βγεις κάποια στιγμή μέσα στη μέρα από το κατάλυμα που θα διαμένεις. Είτε διαρκέσει λίγο είτε πολύ, κάθε φορά που αντικρίζουμε τον ήλιο έξω από το σπίτι μας καλό είναι να φοράμε τα γυαλιά ηλίου μας. Είναι ζήτημα υγείας.

Αθλητικές φόρμες

 
View this post on Instagram
 

A post shared by OYSHO (@oysho)

Ωραία και τα εντυπωσιακά ρούχα για εξόδους, αλλά αυτό που σίγουρα θα χρειαστεί να έχεις, μην σου πούμε και να φοράς ξεκινώντας το ταξίδι, είναι ένα σετ από αθλητικές φόρμες. Ένα κολάν μαζί με ένα crop top μπλουζάκι είναι μία άνετη επιλογή για πολλές δραστηριότητες που μπορεί να προκύψουν.

Φόρεμα

 
View this post on Instagram
 

A post shared by H&M (@hm)

Δεν μπορείς να πάρεις όλα τα φορέματα της ντουλάπας σου όπως καταλαβαίνεις. Επίσης, μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες θα χρειαστεί να περιορίσεις τις επιλογές σου, εκτός και αν δεν έχεις πρόβλημα να κουβαλήσεις μία τεράστια βαριά βαλίτσα, χωρίς λόγο. Το φόρεμα είναι ένα βασικό ρούχο της ντουλάπας μας και άνετα μπορούμε να βασιστούμε σε αυτό για πρωινές έως πολύ βραδινές εμφανίσεις. Προσπάθησε ανάμεσα στα πολλά που έχεις να βρεις αυτό το ένα που θα μπορούσε να σταθεί τέλεια με flats ή με high heels. Σίγουρα θα το βρεις!

Μαγιό

 
View this post on Instagram
 

A post shared by ZARA Official (@zara)

Αν στον προορισμό σου μπορεί να συναντήσεις θάλασσα ή υποχρεωτικά θα βρεθείς σε κάποιο beach bar τότε μην ξεχάσεις το μαγιό σου, εκτός και αν προτιμάς τις παραλίες γυμνιστών. Αν δεν χωράει πάνω από ένα μαγιό στη βαλίτσα σου αυτό που θα σε συμβουλεύαμε είναι αν έχεις ένα ολόσωμο μαγιό να προτιμήσεις αυτό, παρά ένα bikini, ώστε αν χρειαστεί να το αξιοποιήσεις ως ένα όμορφο top για την after εμφάνιση σου. ‘Όπως και να έχει η προετοιμασία ενός ταξιδιού είναι πάντα ευχάριστη. Μην ξεχάσεις επ’ουδενί την ταυτότητα σου, χρήματα, μάσκα, αντισηπτικό, ένα κουτί πρώτων βοηθειών και την πιο θετική σου διάθεση και το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις υπέροχα!