Ο Κριός έχει τα γενέθλια του από τις 21 Μαρτίου μέχρις τις 20 Απριλίου. Και επειδή όπως κατάλαβες τώρα είμαστε στο κατώφλι της δικής του περιόδου ήρθε η ώρα να μάθεις τα πάντα για την προσωπικότητα αυτού του ζωδίου.

Κριός, όπως λέμε ”ηγέτης”

Ο Κριός λατρεύει να είναι πάντα το νούμερο ένα. Οπότε δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι αυτό το τόσο τολμηρό ζώδιο είναι και το πρώτο του ζωδιακού κύκλου. Είναι φιλόδοξος και εργασιομανής. Θα κάνει τα πάντα για να πετύχει όλους τους επαγγελματικούς στόχους του. Όπως και τα άλλα ζώδια της φωτιάς, τον Λέων και τον Τοξότη, ο Κριός είναι ένας παθιασμένος ηγέτης που χτίζει την καριέρα του μέσω της χαρούμενης διάθεσης του αλλά και της αδιάκοπης αποφασιστικότητάς του.

Ο Κριός είναι αυτό το ζώδιο που σηματοδοτεί την αρχή

Οι αστρολόγοι πιστεύουν ότι κάθε ζώδιο μαθαίνει κάτι από το προηγούμενο και ”κληρονομεί” και κάποια από τα χαρακτηριστικά του. Στην περίπτωση του Κριού όμως, που είναι το πρώτο κατά σειρά ζώδιο, δεν υπάρχει κληρονομική σοφία. Ο Κριός οδηγεί με τυφλή αισιοδοξία, βαδίζοντας στη ζωή με το πάθος και την παρορμητικότητα που τον διακατέχουν. Έτσι, αναπόφευκτα, ο Κριός είναι σαν το μεγάλο παιδί σε μια οικογένεια. Μαθαίνει μέσα από τα παθήματα του, κυρίως με τον σκληρό τρόπο, και ξέρει πολύ καλά πως να διεκδικεί γιατί τίποτα δεν του χαρίστηκε.

Ο Κριός δεν αγαπάει ιδιαίτερα τη συνεργασία

Αυτό το ζώδιο δεν έχει μάθει να συνεργάζεται. Ακολουθεί το μότο ”ο καθένας για τον εαυτό του”. Για αυτό και το σχόλιο που θα ακούσεις συχνά για έναν Κριό είναι πως είναι αρκετά εγωιστής.

Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη, τον θεό του πολέμου. Κατά συνέπεια, είναι πάντα οπλισμένος και έτοιμος για μάχη. Ο Κριός είναι γνωστός επίσης για την εκρηκτική ιδιοσυγκρασία του και παρόλο που οι εκρήξεις του δεν διαρκούν πολύ, είναι σίγουρα καλύτερο να τον αποφεύγεις μέχρι να του περάσει.

Aυτό όμως που τον χαρακτηρίζει σε όλη την διάρκεια της ζωή του είναι η αισιοδοξία του. Και φυσικά, ότι απολαμβάνει τη ζωή του στο έπακρο. Μπορείς αρκετά εύκολα να εντοπίσεις έναν Κριό. Είναι ο πρώτος σε έναν αγώνα δρόμου, ο διευθυντής μιας πολυεθνικής και ο οικοδεσπότης του πάρτι!

Εάν σε ενδιαφέρει κάποιοι διάσημοι Κριοί είναι οι: Quentin Tarantino, Sara Jessica Parker, Mariah Carey και όσο περίεργο και εάν ακούγεται, ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης!

featured photo: @emanghillawi