Όταν μιλάμε για το σαλόνι μας, το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι ο καναπές. Έτσι, μόλις αποφασίσουμε πως θέλουμε να αλλάξουμε τον χώρο μας, ο καναπές είναι πολύ ψηλά στη λίστα.  Αν βρίσκεσαι και εσύ σε αυτή τη φάση που θες απαραίτητα να ανανεώσεις τη διακόσμηση του σπιτιού σου ώστε να ξεκινήσεις με νέα διάθεση τη νέα σεζόν, τότε σου προτείνω να ξεκινήσεις από το κυρίαρχο έπιπλο του σαλονιού.

Τα νέα trend σχετικά με τη διακόσμηση του σαλονιού αναφέρουν πως πρέπει να επενδύσεις σε ένα statement piece και όλα τα υπόλοιπα να λειτουργούν συμπληρωματικά.

Φυσικά, το βελούδο που είναι κυρίαρχο υλικό σε όλα τα deco editorials τις τελευταίες σεζόν, δεν έχει φύγει από τη μόδα. Ένας βελούδινος καναπές δίνει αμέσως μία αίσθηση πολυτέλειας στο σπίτι σου, ενώ η υφή του σε κάνει να μη θες να σηκωθείς από αυτόν. Επιπλέον, είναι από μόνο του ένα statement piece και μπορείς να τον επιλέξεις σε κάποιο έντονο χρώμα για μία πιο vintage πινελιά ή σε ένα γήινο για πιο μοντέρνο.

Η διακοσμήτρια Alessandra Wood της εταιρείας Modsy, μία online διακοσμητικής εταιρείας, μοιράζεται μαζί μας ακόμη 5 μεγαλύτερα trends.

Η δερμάτινη υφή συναντά το boho

Credit: Marisa Vitale

Ο άνετος καναπές με μαξιλάρια και ριχτάρια που είναι ιδανικός για την οικογένεια

kanapedes gia spiti
Credit: Urban Outfitters

Το love seat αλλάζει και ενσωματώνει τα μεγάλα μαξιλάρια

kanapedes gia spiti
Credit: Pottery Barn Teen

Το μοντέρνο ενώνεται με το pop

kanapedes gia spiti
Credit: Mel + Mario

Ο καναπές με καμπύλη, το γνωστό kidney bean

kanapedes gia spiti
Credit: Crate & Barrel
featured photo: apartmenttherapy.com / Sylvie Li