Η αγορά ενός καναπέ είναι δύσκολη διαδικασία αφού είναι από τα πιο βασικά έπιπλα μέσα στο σπίτι. Ανεξάρτητα από το ύφος που έχει το σαλόνι σου, τα χρώματα ή το μέγεθος, χρειάζεσαι έναν καναπέ άνετο και φιλόξενο. Είναι το σημείο που κάνεις τόσα πράγματα, δουλεύεις, κοιμάσαι, βλέπεις ταινίες ή προσκαλείς την παρέα σου για ένα κρασί (ή και παραπάνω) και πρέπει να σε προσκαλεί να κάτσεις. Η επιλογή γίνεται ακόμα πιο δύσκολη όταν η αγορά γίνεται online, αφού δεν μπορείς να τον δοκιμάσεις πριν τον αγοράσεις. Για αυτό εμείς σου έχουμε πέντε συμβουλές για να επιλέξεις τον ιδανικό.

 1. Διάλεξε βάσει αισθητικής

  Σίγουρα το να είναι άνετος ο καναπές είναι το πιο σημαντικό κομμάτι, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να ταιριάζει και με τον χώρο σου. Είναι το μεγαλύτερο έπιπλο του σαλονιού και σίγουρα δεν θες να είναι παράταιρο σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα. Αν δυσκολεύεσαι με αυτό μπορείς να φτιάξεις έναν φάκελο στο Pinterest και να αποθηκεύσεις εκεί φωτογραφίες που μοιάζουν με τον δικό σου χώρο. Έτσι θα πάρεις ιδέες από τους καναπέδες που έχουν χρησιμοποιηθεί στις φωτογραφίες. Όταν βρεις το στυλ του καναπέ που θες αυτόματα μειώνεις τις άπειρες επιλογές σου, ειδικά αν συμπεριλάβεις στα κριτήρια σου το χρώμα και την τιμή.
 2. Πιάσε τη μεζούρα

  Μέτρησε τον χώρο σου ώστε να ξέρεις τις διαστάσεις που θες να έχει ο καναπές σου και δεν αναφερόμαστε μόνο στο μήκος. Μέτρησε και το πλάτος και το ύψος ώστε να είσαι σίγουρη πως η επιλογή που θα κάνεις με το σαλόνι σου θα κάνουν το perfect-match. Επιπλέον είναι σημαντικό να βεβαιωθείς ότι ο καναπές που θα διαλέξεις χωράει να περάσει από τις πόρτες της πολυκατοικίας σου ώστε να φτάσει στο διαμέρισμά σου. Σε άλλη περίπτωση μάλλον θα χρειαστείς γερανό και θα είναι ένα επιπλέον έξοδο στην αγορά σου.
 3. Τα υλικά μετράνε

  Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένος ο καναπές είναι η βασική ένδειξη για το ότι θα είναι άνετος. Ακόμα, επειδή είναι ένα έπιπλο που δεν αλλάζεις εύκολα, είναι καλό να επιλέξεις υφάσματα ανθεκτικά που δε λερώνουν. Τα σκληρά υφάσματα και το δέρμα ανιλίνης είναι οι καλύτερες επιλογές που έχεις.
 4. Διάβασε τα σχόλια

  Επειδή η τεχνολογία δεν έχει προχωρήσει τόσο ώστε να μπορείς να καθήσεις σε έναν καναπέ μέσω μίας οθόνης για να τον δοκιμάσεις θα πρέπει να βρεις άλλους τρόπους να σιγουρευτείς ότι είναι αυτό που θες. Το να διαβάσεις σχόλια ανθρώπων που ήδη έχουν αγοράσει το συγκεκριμένο κομμάτι είναι μία καλή ιδέα. Μπορεί να μην αντικαθιστά ακριβώς την προσωπική εμπειρία, ωστόσο είναι ένας καλός τρόπος να ξέρεις τι αγοράζεις.
 5. Φρόντισε για εγγύηση επιστροφής

  Όση έρευνα και να κάνεις για τον τέλειο καναπέ η πιθανότητα λαθους είναι πάντα υπαρκτή. Όσο σίγουρη και να είσαι για την αγορά σου, από κοντά μπορεί να μην είναι αυτό που φανταζόσουν. Για να μην καταλήξεις λοιπόν με έναν λάθος καναπέ στο σαλόνι σου καλό είναι να φροντίσεις να έχεις δυνατότητα επιστροφής.
Featured photo: www.unsplash.com