Τα τηλεοπτικά δρώμενα λίγο πολύ τα γνωρίζεις. Για να βρεις κάτι καλό να παρακολουθήσεις στο Netflix πρέπει να κάνεις έρευνα. Δεν είναι, όμως, όλες οι ώρες οι ίδιες και εσύ τώρα θέλεις να χαλαρώσεις. Οι δραματικές σειρές των καναλιών ή μια ταινία δράσης δεν είναι αυτό που ζητάς.

Κάθισε αναπαυτικά στον καναπέ σου, βάλε τα ακουστικά σου ή το ηχειάκι σου και αφέσου στο πλούσιο περιεχόμενο των ελληνικών podcasts. Το περιεχόμενο είναι ελεύθερο, καθένας δημιουργεί ό,τι τον εκφράζει και απευθύνεται στο αντίστοιχο κοινό.

Μπορείς πραγματικά να βρεις ό,τι θεματολογία θέλεις. Εμείς σου έχουμε 5 προτάσεις με διαφορετικό περιεχόμενο, που υπόσχονται να σε χαλαρώσουν μετά από μια γεμάτη ημέρα:

GiatiOxi

Η Δέσποινα Κανάκογλου προσκαλεί σε κάθε επεισόδιο ειδικούς από κάθε τομέα, που μας μαθαίνουν ό,τι θέλαμε πάντα να μάθουμε. Όλο το wellness θα το βρεις εδώ: Από τεχνικές χαλάρωσης και tips για μια καλύτερη ζωή, μέχρι και χρήσιμες πληροφορίες για θέματα όπως είναι η γυναικεία σεξουαλικότητα και οι ψυχικές διαταραχές. Το GiatiOxi καλύπτει και αναλύει με ευθύνη ένα μεγάλο εύρος θεμάτων. Ένα podcast για όσους θέλουν να μάθουν νέα πράγματα.

TripFlakes

Θέλεις να ταξιδέψεις και δεν μπορείς; Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακούσεις το Trip Flakes, ένα ταξιδιωτικό podcast, στο οποίο ο Χάρης και ο Αργύρης, μοιράζονται με το κοινό τους όλες τις ταξιδιωτικές τους εμπειρίες από διάφορα μέρη που έχουν επισκεφθεί. Συναρπαστικές ιστορίες για όλα τα γούστα ξετυλίγονται σε αυτό το ενδιαφέρον podcast. Στα plus της εκπομπής ότι οι δύο παρουσιαστές στο τέλος κάθε επεισοδίου προτείνουν και μια ταινία, σχετική με τα ταξίδια.

Άκοπο

Το Άκοπο podcast είναι ακριβώς αυτό που λέει το όνομά του: Δεν κόβεται τίποτα! Ο παρουσιαστής της εκπομπής, Σπύρος Μαργαρίτης παίρνει συνεντεύξεις από ενδιαφέροντα πρόσωπα της ελληνικής μουσικής, stand-up comedians, αθλητές, YouTubers και γενικότερα όποιον έχει ενδιαφέρον να πει. Το καλύτερο σε αυτό το podcast είναι πως τίποτα δεν μοντάρεται. Πιο αυθεντικά δεν γίνεται!

Creepyπαιδεία

Αν σου αρέσουν οι τρομακτικές ιστορίες και τα ανεξήγητα φαινόμενα, βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Το Creepyπαιδεία ξέρει πώς να κρατάει το ενδιαφέρον σου ζωντανό, παρουσιάζοντάς σου ιστορίες και αστικούς μύθους που δεν έχεις ξανακούσει ποτέ. Μια πρωτότυπη εκπομπή που πρέπει να γνωρίσεις.

Get Sleepy

Για κλείσιμο, το ιδανικό podcast για να αποβάλεις όλο το άγχος της ημέρας και να μπορέσεις να κοιμηθείς ήρεμα. Το Get Sleepy είναι ίσως το πιο διάσημο χαλαρωτικό podcast στο Spotify. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής αφηγείται χαλαρωτικές ιστορίες, με τη συνοδεία ήρεμης, καθησυχαστικής μουσικής, καθώς και διάφορες τεχνικές που βοηθούν τον ακροατή να κοιμηθεί. Μάλιστα, στο Spotify υπάρχει η νυχτερινή επιλογή, μπορείς δηλαδή να κλείσεις αυτόματα το επεισόδιο μετά από 10, 20, 30 λεπτά ή στο τέλος του επεισοδίου. Έτσι, αυτό δεν θα συνεχίζει να παίζει ενώ κοιμάσαι.