Τα γκρι μαλλιά είναι άλλο ένα θέμα που χρειάστηκε να απενοχοποιήσουμε τα τελευταία χρόνια. Μία ολόκληρη βιομηχανία ομορφιάς μάς είχε πείσει ότι τα standards ομορφιάς είναι πολύ διαφορετικά από όσα διαθέτουμε όλοι φυσικά. Φέτος, η καραντίνα και το lockdown έδωσαν σε όλους τους ανθρώπους την αφορμή να συμβιβαστούν με τις λευκές και γκρι τρίχες γιατί οι επισκέψεις στο κομμωτήριο ήταν σχεδόν ανέφικτες.

Πλέον οι γυναίκες δεν χρειάζεται να αλλάζουν εντελώς το χρώμα των μαλλιών τους. Υπάρχουν νέες τεχνικές και τάσεις που “αγκαλιάζουν” τα γκρίζα μαλλιά και τα κάνουν να φαίνονται όμορφα και γερά. Τόσο η Rihanna όσο και η Chrissy Teigen φρόντισαν να υπενθυμίσουν στις γυναίκες όλου του κόσμου ότι τα γκρι μαλλιά πλέον είναι cool.

Αν, λοιπόν, θες κι εσύ να πειραματιστείς με τα φυσικά γκρίζα μαλλιά σου ή απλά να δοκιμάσεις ένα νέo hairstyle, δες παρακάτω:

To σκανδιναβικό γκρι

 
View this post on Instagram
 

A post shared by YYC BLONDES | PULP RIOT (@zunnyhair)

Πρόκειται για την πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του γκρι που μπορείς να ζητήσεις στο κομμωτήριο. Όπως δείχνει και το όνομα του, αυτό το χρώμα είναι εμπνευσμένο από το κρύο και το χιόνι των σκανδιναβικών χωρών. Διατηρεί τη λάμψη του και κάνει τα μαλλιά να δείχνουν τόσο ομοιόμορφα. Ωστόσο, αν κάτι πρέπει να σε προβληματίζει είναι το ότι μπορεί να πάρει ένα πιο κίτρινο τόνο, αν εκτεθεί πολύ στον ήλιο. Έτσι, θα πρέπει να προσέξεις τα προϊόντα που χρησιμοποιείς και να επισκέπτεσαι συχνά το κομμωτήριο για “συντήρηση”.

Το ανθρακί balayage

Eδώ το αποτέλεσμα μοιάζει ακόμη πιο φυσικό. Μπορεί να επιτευχθεί εύκολα με μία πιο σκούρη smoky γκρι βάση και μερικές ανταύγειες στο πάνω μέρος. Αυτού του είδους τα χρώματα συνήθως έχουν ως βάση τους ψυχρούς τόνους, οπότε θα πρέπει προηγουμένως να σκεφθείς αν ταιριάζει κάτι τέτοιο στα χρώματα σου.

Τα διάφορα γκρι

 
View this post on Instagram
 

A post shared by Be You-nique (@_beyou.nique_)

Αυτή την τεχνική μπορούν εύκολα να την ακολουθήσουν όσοι έχουν ήδη αρχίσει να βλέπουν τα πρώτα γκρι στα μαλλιά τους. Μπορείς δηλαδή κάλλιστα να εκμεταλλευτείς το φυσικό γκρι χρώμα σου μαζί με μερικούς άλλους τόνους του γκρι για baby highlights κι έτσι να πετύχεις ένα φυσικό αποτέλεσμα. Το καλύτερο είναι ότι ένα τέτοιο χρώμα δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση. Στην πραγματικότητα, όσο περνάει ο καιρό φαίνεται ακόμη καλύτερο.

 featured image: @_beyou.nique_