Εάν σου αρέσει το διάβασμα, τότε γνωρίζεις τη σημασία της δημιουργίας του τέλειου σημείου στο σπίτι σου για να διαβάσεις ένα καλό βιβλίο. Χρειάζεσαι άνεση, φως, και ένα σημείο για να ακουμπάς ένα φλιτζάνι με καφέ. Εάν ακόμη αναζητάς έμπνευση για να δημιουργήσεις τη δική σου γωνία διαβάσματος, εδώ θα πάρεις όσες ιδέες χρειάζεσαι. Ιδέες που μας έδωσαν πρώτα κάποιοι από τους πιο γνωστούς bookstagrammers μέσω του Instagram τους.

Morgan Hoit / @nycbookgirl

Η Morgan Hoit ζει σε ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στη Νέα Υόρκη με δύο συγκάτοικους, και έτσι έπρεπε να κάνει χώρο για την προσωπική της γωνία ανάγνωσης μέσα στην κρεβατοκάμαρά της. Ήξερε ότι ήθελε μόνο τρία στοιχεία για τη δημιουργία του χώρου της: φως, μια καρέκλα και ροζ, το αγαπημένο της χρώμα.

Suzie Bangoura / @asbthebookworm

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Suzie (@asbthebookworm)

Η φωτεινή γωνιά ανάγνωσης της Suzie Bangoura, της επιτρέπει να απολαμβάνει την ανατολή του ηλίου αλλά και το βραδινό ηλιοβασίλεμα. Οπότε αν έχεις ένα μεγάλο παράθυρο στο σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρά σου, αυτό μπορεί να είναι το ιδανικό σημείο για μια καρέκλα ανάγνωσης. Η ίδια έχει επιμεληθεί προσεκτικά τα αντικείμενα στα ράφια της. Κάθε στοιχείο έχει μια ιστορία ή ένα βαθύτερο νόημα, από την ορχιδέα που της χάρισαν ως αποχαιρετιστήριο δώρο, ως τις οικογενειακές φωτογραφίες και το έργο τέχνης που δημιούργησε ένας φίλος της.

Lupita Aquino / @ lupita.reads

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη @lupita.reads (@lupita.reads)

Ως επιμελήτρια βιβλίων, η Lupita περνά πολύ χρόνο διαβάζοντας. Για αυτό και έχει δημιουργήσει έναν ιδανικό χώρο για τον εαυτό της στον τελευταίο όροφο του σπιτιού της στο Cape Cod. Όπως βλέπεις αυτός ο χώρος είναι ιδιαίτερος και θυμίζει περισσότερο το lobby κάποιας γκαλερί παρά βιβλιοθήκη σπιτιού.

Alanna K / @shelf.help

Το μποέμικο στιλ της Alanna τονίζεται από έντονα χρώματα και η γωνιά του βιβλίου της βρίσκεται στην καρδιά του μπανγκαλόου της στην Καλιφόρνια. Αυτή η γωνία λειτουργεί επίσης ως home office και γυμναστήριο. Τα βιβλία είναι το κέντρο του χώρου της, οπότε δεσμεύεται να τα οργανώνει βάσει χρώματος και μερικές φορές τα χωρίζει με «διαβάστηκε» και «προς ανάγνωση» Το πιο μοναδικό κομμάτι στο χώρο της είναι σίγουρα η γραφομηχανή Adler.

Bookstagrammer Eva / boo_kaddict

Εδώ μπορείς να δεις πως κυριολεκτικά όταν ένα βιβλίο είναι καλό, δεν χρειάζεσαι πολλά για το απολαύσεις. Μόνο το βιβλίο και ένα κενό σημείο, ίσα να ακουμπάς τον καφέ σου.

thanosandbooks

 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thanos (@thanosandbooks)

Ίσως αυτή να είναι η εικόνα που ονειρευόμαστε όσοι θέλουμε ένα γραφείο – βιβλιοθήκη στο σπίτι μας. Μια μεγάλη βιβλιοθήκη, ή και δύο, και ένα γραφείο για να μπορούμε να απολαμβάνουμε τα αγαπημένα μας βιβλία.

featured photo: @tanrakkk